Annonse

Nytt filmstudieark

Filmstudieark er pedagogiske opplegg for filmer som passer til undervisning, og Film & Kino lager ark til nye filmer fortløpende. Blant de andre kinoaktuelle filmene er det tilgjengelig filmstudieark på Jeg heter Oscar, Detektiv Downs og Gåten Ragnarok. Alle filmstudieark finner du i vår base på www.skolekino.no.

Tusen ganger god natt
Klassetrinn: 8.-9. trinn, 10. trinn, Videregående
Fag: RLE-faget, Norsk, Samfunnsfag
Tema: Konflikt/krig og menneskerettigheter, Kulturmøter/-konflikter, Likestilling/kjønnsroller, Oppvekst/familie, Politikk og samfunn

I Tusen ganger god natt møter vi krigsfotografen Rebecca og hennes kontinuerlige kamp mellom å prioritere et trygt familieliv og det å reise ut til kampområder hvor hun risikerer livet for å få fotografert verdens elendighet. Selvmordsbombere i Kabul eller klanoppgjør i Kenya skremmer henne ikke, men bør hun frykte at familien mister tålmodigheten med henne?

Jeg heter Oscar
Klassetrinn: 1.-7. trinn
Fag: Samfunnsfag og naturfag
Tema: Individ/gruppe, kulturmøter/-konflikter, miljøvern og naturvitenskap, oppvekst/familie

Jeg heter Oscar
er fortellingen om sjimpanseungen Oscar og hans oppvekst dypt inne i Afrikas jungel. Vi følger Oscar og sjimpansestammen hans gjennom lek og moro, og de daglige bestrebelsene for å skaffe nok mat. Men hvordan går det når Oscar mister sin mor i kamp mot en rivaliserende sjimpansestamme? Hjelpen viser seg å komme fra overraskende hold.

Detektiv Downs
Klassetrinn: 5.-10. klasse
Fag: Samfunnsfag, naturfag og norsk
Tema: Helse/rus, individ/gruppe, kulturmøter/-konflikter, mobbing, oppvekst/familie, vennskap/skole og seksualitet

Robert Bogerud vil så gjerne være privatdetektiv, men det faktum at han har Downs syndrom gjør at ingen har tiltro til at han kan løse noen kriminalsak. Men en dag blir han oppsøkt av en kvinne som trenger hjelp til å finne sin bortkomne ektemann. Få tror at Bogerud vil være i stand til å beherske denne jobben, men hans ”egne etterforskningsmetoder” gjør ham overraskende kompetent til å løse opp i det som viser seg å være et intrikat og morbid familiekomplott.

Gåten Ragnarok
Klassetrinn: 5.-7. trinn, 8.-9. trinn, 10. trinn, Videregående 
Fag: Naturfag, Samfunnsfag, Norsk
Tema: Eventyr/fantasy, Historie, Individ/gruppe, Miljøvern og naturvitenskap, Oppvekst/familie, Vennskap/respekt

Sigurd Svendsen er arkeolog og alenepappa. På jobb i Vikingskipmuseet går det trått og han lykkes heller ikke særlig godt med farsrollen. Men hans store lidenskap for Osebergskipets gravkammer fører han en dag til en mystisk runeinskripsjon. Inskripsjonens budskap gjør at Sigurd må kombinere familieferie i Finnmark med jakten på tidenes største arkeologiske vikingefunn: Ragnarok-mytens opphavssted, kilden til kunnskap om selveste dommedag.

Sammen med sine to barn og to arkeologkollegaer ender ferden langt utenfor allfarvei, hvor de gang på gang må kjempe innbitt for å berge livet og for å avsløre Osebergvikingenes hemmelighet. Utfordringen de har oppsøkt viser seg å være langt mer fryktinngytende enn det de noen gang kunne ha forestilt seg.

 

 

 

Annonse
Skroll til toppen