Annonse

Nye filmstudieark

Filmstudieark er pedagogiske opplegg for filmer som passer til undervisning, og Film & Kino lager ark til nye filmer fortløpende. Se for øvrig alle publiserte filmstudieark på www.skolekino.no.

Reisa til Fjørkongens rike
Klassetrinn: 1.-7. klasse
Fag: Norsk, samfunnsfag, naturfag og RLE
Tema: Eventyr/fantasy, kunst, miljøvern og naturvitenskap, oppvekst/familie, vennskap/respekt.

I Reisa til Fjørkongens rike møter vi kaningutten Johan. Hans mor er syk, og en natt, ikke lenge etter at Johan og foreldrene har flyttet til et nytt sted, så dør hun. Johan nekter å gå med på at han aldri vil kunne møte sin mor igjen, og han begynner å lete etter henne. Han finner ut at det er den mystiske Fjørkongen som har tatt hans mor med til sitt skjulte rike. Hvordan skal Johan klare å komme seg dit?

På sin ferd må Johan være både lur og utholdende. Han møter ulike karakterer, både de som gir ham hjelp, men også de som gjør sitt beste for å forhindre at levende kommer inn i dødsriket og forstyrrer den viktige balansen mellom liv og død.

The Imitation Game
Klassetrinn: 8.-10. klasse, videregående
Fag: Samfunnsfag, norsk, matematikk og RLE
Tema: Helse og rus, historie, konflikter/krig og menneskerettigheter, likestilling/kjønnsroller, oppvekst/familie, politikk og samfunn, vennskap/respekt.

Den andre verdenskrig raser, og Storbritannia kjemper en hard kamp mot Hitlers militære ekspansjon. Britisk etterretning har alt å vinne på å tolke nazistenes kodede radiosignaler, og de setter sitt håp til at matematikeren og krypteringseksperten Alan Turing og hans team med kodeknekkere skal makte å snu krigsforløpet som i lang tid har vært i Hitlers favør.

Pride
Klassetrinn: 8.-10. klasse, videregående
Fag: Samfunnsfag, naturfag, engelsk, norsk og RLE
Tema: Helse og rus, historie, individ/gruppe, konflikter/krig og menneskerettigheter, kulturmøter/-konflikter, oppvekst/familie, politikk og samfunn, vennskap/respekt.

Året er 1984, og britiske gruvearbeidere streiker mot statens trusler om nedleggelse av et stort antall gruver. Streiken bare varer og varer, og stadig flere gruvearbeiderfamilier sulter. Gruvebyen Dulais i Wales får uventet hjelp når en gruppe homofile aktivister i London bestemmer seg for å samle inn penger til dem. Mye drama og komikk oppstår i møtet mellom disse to vidt forskjellige kulturene.

Exodus: Gods and Kings
Klassetrinn: 10. trinn, videregående
Fag: RLE, samfunnskunnskap, naturfag
Tema: Eventyr/fantasy, historie, konflikt/krig og menneskerettigheter, kulturmøter/-konflikter, litteratur på film, miljøvern og naturvitenskap, politikk og samfunn

Exodus: Gods and Kings gjenforteller en av Det gamle testamentets mest kjente oldtidshistorier, om hvordan Moses bryter med sin familie i faraos hoff, og tar på seg oppgaven å få løslatt de flere hundre tusen israelitter som holdes som slaver i Egypts tilsynelatende urokkelige empire.

Annonse
Skroll til toppen