Annonse

Andrè Hvam Jakumeit blir ny daglig leder i Bygdekinoen

Andrè Hvam Jakumeit er ansatt som Daglig leder i Bygdekinoen AS etter at nåværende avdelingsleder i Bygdekinoen Arnfinn Inderhaug går av med pensjon til sommeren.

André kommer fra stillingen som Regionsjef i Nordisk Film Kino hvor han har jobbet i ulike lederstillinger med fokus på kinodrift og utvikling siden 2007. Før det var han også kinosjef for SF-kino på Lillestrøm. Det var totalt 68 søkere til stillingen som Daglig leder i Bygdekinoen, og André var fra starten av en av kandidatene som skilte seg ut som svært aktuell for stillingen.

«André innehar en kompetanse om kinodrift og kjedestruktur som vil styrke Bygdekinoen på mange områder. I tillegg er han en dyktig leder som evner å motivere og få medarbeiderne med seg på laget» sier styreleder i Bygdekinoen, Espen Lundberg Pedersen.

André blir Bygdekinoens fjerde leder siden oppstarten i 1950, med ansvar for rundt 20 medarbeidere og ca. 200 årlige spillesteder. Bygdekinoen har de siste årene begynt en modernisering av den operative driften med blant annet innkjøp av nye projektorer og implementering av Theater Management System og 5G-bredbånd i alle bilene som gjør at utstyret er online og kan styres og overvåkes til enhver tid. En viktig del av den nye lederens oppgaver blir å fortsette moderniseringen og effektivisere driften av Bygdekinoen.

«Jeg gleder meg enormt til å ta fatt på den spennende oppgaven med å lede og videreutvikle Bygdekinoen, både som organisasjon og kulturbærer» sier André Hvam Jakumeit.

Fra 1.juli skifter Bygdekinoen organisasjonsform fra å være en avdeling i kinoenes interesseorganisasjon Film & Kino til å være et ideelt AS eid av Film & Kino, fortsatt med det samme samfunnsoppdraget om å levere kinotilbud til kommuner over hele landet uten et eget kinotilbud.

André er for tiden i pappapermisjon og tiltrer stillingen fra 1.september.

Annonse
Skroll til toppen