Annonse

Den 40. norske filmfestivalen i Haugesund

Den norske filmfestivalen i Haugesund fyller 40 år. Det vil festivalen bære preg av når den går av stabelen 17.-23. august 2012. Vi ønsker våre venner i film- og kinobransjen hjertelig velkommen til å være med på feiringen!

Den norske filmfestivalen

Lørdag 18. august åpnes Den 40. norske filmfestivalen offisielt med verdenspremieren på Kon-Tiki. Kvelden blir dessuten en storslått feiring av festivalens 40-årsjubileum hvor Norsk Ungdomssymfoniorkester holder stumfilmkonsert på Maritim-kaien, det blir jubileumsfyrverkeri og Kon-Tiki nachspiel.

Festivalens program for barn og unge, Cinemagi, åpnes søndag 19. august og fortsetter ut onsdag 22. august. Festivalprisene deles ut til verdige vinnere på festivalpartyet tirsdag kveld, mens vi onsdag kveld har festpremiere og tapasbuffet og inviterer hele byen til å være med på feiringen av festivalens 40-årsjubileum på kaien ved Rica Maritim.

Jubileumsfestivalen vil fargelegge Haugesund med filmvisninger, møter med filmkunstnere, seminarer, konserter, festivalutstilling og en hel rekke arrangementer både av sosial og kulturell art.

New Nordic Films

Det nordiske filmmarkedet, New Nordic Films, legges i forkant av festivalens åpne program og starter opp allerede onsdag 15. august. Her vil den norske og internasjonale filmbransjen delta på filmvisninger, seminarer og Work in progress. New Nordic Films Co-Production and Finance Market finner sted 16.-17. august, før det hele avrundes lørdag 18. august.

Amanda

Amandavinnere 2012 avsløres fredag 17. august. Da feirer vi det siste årets filmproduksjon med utdelingen av Amandaprisene i et direktesendt tv-show på TV2 fra Haugesund konserthus.

Fokus Norden

Samme kveld åpner det nordiske sideprogrammet Fokus Norden, som er åpent for presse og alle festivaldeltakere. Fokus Norden er blitt en stor suksess og vil i år fortsette gjennom hele festivalen.

Den 40. norske filmfestivalen:

  • New Nordic Films 15.-18. august
  • New Nordic Films Co-Production and Finance Market 16.-17. august
  • Amandaprisutdelingen 17. august
  • Fokus Norden 17.-23. august
  • Cinemagi 19.-22. august
  • Hovedprogrammet 18.-23. august

Påmeldingskjema kan lastes ned fra aktuelle lenker i høyrespalten. Påmeldingsfrist er 15. juni.

Vi sees i Haugesund!

Annonse
Skroll til toppen