Annonse

Nye filmstudieark


RangoKlassetrinn: 5. – 7. trinn, 8. – 9. trinn, 10. trinn


Fag: Naturfag, Samfunnsfag, Norsk, Engelsk, RLE-faget


Tema: Miljøvern og naturvitenskap, Individ/gruppe, Kulturmøter /-konflikter, Eventyr/fantasy,

Den Oscar-vinnende animasjonsfilmen
Rango handler om en kameleon som blir revet ut av sin trygge tilværelse som kjæledyr, og havner i den nedslitte westernbyen Dirt. Innbyggerne her lider av vannmangel, og når Rango dukker opp så tror de at han er den redningsmannen de lenge har ventet på.

Rango er langt i fra en heltetype, men fascinert av heltetittelen og det å finne en identitet, samt godt hjulpet av sin lidenskap for skuespill, trer han inn i rollen som byens problemløser. Utfordringene han møter viser seg imidlertid å være langt større enn det han kunne forutse; det er ikke alle som har lyst til at Dirts innbyggere skal få tilgang til vann.


TomboyKlassetrinn: 5. – 7. trinn, 8. – 9. trinn


Fag: Samfunnsfag


Tema: Oppvekst, familie, Tenår, skole og seksualitet, Vennskap/respekt

Tomboy er en gripende film som befinner seg i skillet mellom uskyldig barndom og en gryende, røff ungdomstid. Den er en følsom, realistisk og til tider komisk, med sterke prestasjoner fra alle involverte.

Laure presenterer seg som ”Mikael”. Hun ser ut som en gutt og oppfører seg som en. Laure og familien hennes – en høygravid mor, en sympatisk far og den søte lillesøsteren, flytter til et nytt sted. Det er sommer og noen uker til skolen begynner. Filmen er lagt opp slik at det ikke er før et stykke inn i handlingen at vi forstår at Laure er en jente.


En katt i ParisKlassetrinn: 5. – 7. trinn, 8. – 9. trinn


Fag: Norsk, Kunst og håndverk, Samfunnsfag


Tema: Oppvekst, familie, Vennskap/respekt

Dette er en fransk animasjonsfilm med norsk tale om den lille jenta Zoe og hennes katt Dino. Zoe har ikke snakket siden hennes far døde. Moren jobber mye som politisjef i Paris og har liten tid til sin datter. Katten Dino lever imidlertid et dobbeltliv. Om dagen bor han hos Zoe, men natten tilbringer han med Nico, en akrobatisk innbruddstyv. En natt bestemmer Zoe seg for å følge etter Dino. På veien kommer hun til å overhøre en samtale mellom noen forbrytere, og oppdager til sin forskrekkelse at hennes barnepike er en del av forbryterligaen. Saken blir heller ikke bedre av at sjef for forbryterbanden Victor Costa er den samme mannen som drepte hennes far.Annonse
Skroll til toppen