Annonse

Til ungdommen vises i Haugesund

– Vi setter stor pris på at Kari Anne Moe vil dele filmen sin med oss denne dagen, sier festivaldirektør Gunnar Johan Løvvik. – Vi kunne ikke funnet en bedre måte å ta del i minnemarkeringen på enn å vise nettopp Til ungdommen. Ikke bare fordi filmen bringer oss hjerteskjærende tett på det som skjedde 22. juli, men like mye fordi den lar oss bli kjent med den engasjerte ungdommen vi har lært oss å verdsette på en ny måte etter terrorangrepene. Nå gleder vi oss stort til å ta imot både regissøren og ungdommene som medvirker i filmen her i Haugesund, sier Løvvik.

Til ungdommen er blitt en nydelig og brutalt åpenhjertig film, sier programsjef Tonje Hardersen.
– En film som overbeviser deg om at med ungdommer som dette går vi en trygg framtid i møte, til tross for angrepet 22. juli. Det er en stor ære og glede å kunne vise Til ungdommen på filmfestivalen, sier programsjefen.

Regissør Kari Anne Moe understreker at det er viktige historier ungdommene har å fortelle. Hennes ønske er at så mange som mulig skal få ta del i disse ved å se filmen.

– Jeg er veldig glad for at filmfestivalen i Haugesund vil vise Til ungdommen og dermed gjøre filmen kjent for et større publikum, sier Kari Anne Moe. – Jeg setter også stor pris på den verdige rammen som er planlagt rundt visningen under festivalen, legger hun til.

Til ungdommen er den tredje dokumentarfilmen Kari Anne Moe regisserer og den første som skal distribueres på kino. Hun har selv skrevet manus til filmen. Fra tidligere er hun mest kjent for Selger 329, om =Oslo-selgeren Knut Olav Brurud-Johannessen. Sammen med Tone Grøttjord har hun i tillegg produsert flere filmer i produksjonsselskapet Sant&Usant. Kari Anne Moe har selv vært en aktiv ungdomspolitiker, blant annet som leder av Sosialistisk ungdom og Ungdom mot EU. 

Til ungdommen

Filmen følger fire modige ungdommer, fire som vil noe, som tør å si hva de mener om den verden vi lever i. Sana, Henrik, Haakon og Johanne er medlemmer av hvert sitt politiske ungdomsparti og forbereder seg til valgkampen 2011 med intens debattrening.

22. juli følger filmteamet Johanne på Utøya og reiser på formiddagen tilbake til Oslo for å møte Sana i sentrum. Så smeller det.

Til ungdommen kommer til å bli stående som et historisk portrett, filmen om fire representanter for en engasjert generasjon, men også en generasjon som formes for livet av 22. juli.

Til ungdommen er produsert av Sant&Usant ved Anita Rehoff Larsen og Tone Grøttjord. De fire ungdommene som medvirker i filmen er Sana El Morabit, Henrik Wangberg, Haakon Veum og Johanne Butenschøn Lindheim.

Euforia Film distribuerer Til ungdommen på norske kinoer. Filmen får ordinær kinopremiere 31. august.

Annonse
Skroll til toppen