Annonse

Nordisk ungdomsforum i Stockholm

Hensikten med forumet – NYIGF (Nordic Youth Internet Governance Forum) er å gi nordiske ungdommer mulighet til å diskutere ytringsfrihet, demokrati og balansen mellom frihet og regulering på nettet. Totalt 26 ungdommer i alderen 14-18 deltar på ungdomsforumet, fem av disse fra Norge.

– For oss som jobber med å bidra til at barn og unge kan ha en trygg og positiv digital hverdag, er det utrolig viktig at de unges stemme blir hørt, sier Pia Lang, leder av Trygg bruk-senteret i Norge.

Gjennom diskusjonene i ungdomsforumet blir deltakerne godt forberedt på å bidra i diskusjonene under EuroDIG (European Dialog on Internet Governance) som holdes i Stockholm 14.-15 juni. EuroDIG er en europeisk konferanse som er en forberedelse til den internasjonale konferansen IGF (Internet Governance Forum) som arrangeres av FN hvert år. Der diskuteres det hvordan man skal styre internett, hva som er viktig i forskjellige deler av verden, sikkerhet på nett, hvilke lover som skal styre utviklingen av internett osv. I 2008 ble barn og unges behov for trygge og gode opplevelser på nett tatt opp for første gang, og siden den gang er det blitt et fast tema på IGF.

Under EuroDIG skal blant annet en dokumentarfilm fra NYIGF vises, og representanter fra ungdomsforumet skal delta i arbeidsseminaret «Child protection and child empowerment: Two sides of the same coin?»

Under Nordiske ungdomsforum vil deltakerne diskutere fremtiden til Internett ut fra aspekter som åpenhet, mangfold, tilgjengelighet, sikkerhet og rettigheter. Diskusjoner og øvelser vil bli dokumentert av ungdomsreportere og filmet av et filmteam fra Stockholm kulturskole. Forskere fra Nordicom skal sette forumets diskusjoner og tanker inn i et forskningsperspektiv og se dette i sammenheng med trender og samfunnsutvikling for øvrig, slik at diskusjonene kan bli formidlet til resten av verden.

NYIGF er et samarbeid mellom «Statens medieråd» i Sverige, «Medierådet for Børn og Unge» i Danmark, «Medietilsynet» i Norge, «Heimili og Skoli» på Island, «Mannerheimsstiftelsen» i Finland samt «Nordicom» ved Göteborgs universitet. Prosjektet har fått 250 000 DKK fra Nordisk Kulturfond og ledes av Statens Medieråd i Sverige.

 

 

 

 

 

 

Annonse
Skroll til toppen