Annonse

Kinobesøket 4,5 prosent høyere enn i fjor sommer

Sommeren har etablert seg som en god kinotid med mange storfilmer. Istid 4 og The Dark Knight Rises er de best besøkte filmene. De har også hatt det beste premierebesøket så langt i år.   Madagaskar 3, som hadde premiere 3. august, har gitt en sterk avslutning på kinosommeren. Fem av de ti best besøkte filmene er i 3D.

Det har vært et jevnt godt besøk i nesten alle landets fylker.  Best ut kommer Nord-Trøndelag og Sogn og Fjordane. Det er også langt flere små kinoer som har holdt sommeråpent.

–  Etter at kinoene ble digitale har også de mindre kinoene fått tilgang til nye filmer i løpet av sommeren, og de har holdt kinoene åpne for publikum. I år var det 24 flere kinoer som holdt sommeråpent enn i 2010 før alle kinoene ble digitale, sier kommunikasjonssjef Birgitte Langballe i Film & Kino.

Høsten, som normalt er den beste kinotiden, bringer også mange spennende kino-opplevelser. Ikke minst er det knyttet store forventninger til flere av de norske filmene.  Først ut er Kon-Tiki med ordinær kinopremiere 24. august.

Se statistikk for sommerbesøket under Aktuelle lenker

 

Annonse
Skroll til toppen