Annonse

Nytt fra Norsk filminstitutt

Ny museumspedagog på NFI
Sita Jacobsen er nyansatt museumspedagog og omviser på NFI, og Filmmuseet på Filmens Hus tilbyr fremover utvidede omvisninger. Fra høsten av har vi faste omvisninger mandag-torsdag kl. 0930 og kl. 1200.

NFI har tre typer omvisninger: Standard omvisning med fokus på pre-cinema og filmens fødsel, omvisning med utdypning rundt animasjon, samt Filmdetektiven (omvisning med rebusløp og filmvisning).

Informasjon om omvisningene, priser og bestilling finner dere på NFI og Filmmuseets nettsider.

 

Omvisninger og filmvisninger om Kon-Tiki og norsk ekspedisjonsfilm
30. august åpner den helt nye utstillingen «Kon-Tiki og den norske ekspedisjonsfilmen» på Filmens Hus. I den forbindelse arrangeres tematiserte omvisninger, samt filmvisninger for videregående skole. Opplegget er særlig egnet for medieelever. Omvisninger om ekspedisjonsfilm kan bookes mandag-torsdag kl. 09.30 og 12.00. Visning av en av de to filmene tilbys følgende datoer: 4/9, 20/9, 25/9, 27/9, 23/10, 25/10, 30/10, 1/11 og 6/11. Kinosalen har plass til inntil 70 personer.

På en omvisning vil elevene få et blikk bak masken på høstens aktuelle storfilm Kon-Tiki. De vil også lære mer om ekspedisjonsfilmens plass i norsk filmhistorie, med fokus på kjente ekspedisjonsfilmer. En egen del av utstillingen er også viet Thor Heyerdahls Oscarbelønnede dokumentarfilm Kon-Tiki fra 1950. Omvisningen varer ca. 45 minutter.

Informasjon om utstillingen, priser og bestilling finner dere på NFIs nettsider.

 

 

 

Annonse
Skroll til toppen