Annonse
Kinokonsulent Kristin Godli Johannessen, Lørenskog kino. Foto: Lørenskog kino

Storsatsing på Lørenskog kino

Først ledd i den store Kon-Tiki-satsingen var Kon-Tiki-utstillingen i samarbeid med Kon-Tiki Museet. Søndag 19. august var det åpning med blant annet Lørenskogs ordfører Åge Tovan, musikkinnslag og ikke minst foredrag om Thor Heyerdahl, presentert av markedsansvarlig på Kon-Tiki Museet Halfdan Tangen jr. Utstillingen varer frem til og med torsdag 6. september.

Kinokonsulent Kristin Godli Johannessen forteller at de har fått positiv respons på utstillingen og at det er mange publikummere som benytter seg av muligheten til å titte på utstillingen i forkant av kinovisningen.

Publikumsrekord
På premieredagen rullet kinoen ut den røde løperen og inviterte til festpremiere med flotte damer som danset hula-hula dans. Det ble en kveld utenom det vanlige.

– Vi fylte Storstua med over 300 publikummere og gjorde vårt beste for at kinogjengerne skulle få en ekstra god opplevelse på kinopremierekvelden, sier Kristin.

Kon-Tiki trekker mange folk til kinoene over hele landet, noe også Lørenskog Kino merker. Det ble satt ny publikumsrekord med totalt 2 771 publikummere premierehelgen. Av disse kom 1 677 utelukkende for å se Kon-Tiki.

– Vi er naturlig nok veldig glade for at Kon-Tiki er så godt mottatt av publikum, siden vi valgte å investere ekstra i forbindelse med Norgespremieren, sier den fornøyde kinokonsulenten.

Et hav av andre aktiviteter
Kinoen har også hatt seniorvisning på dagtid med besøk av Ragnar Kvam jr, som har skrevet tre bøker om Thor Heyerdahl. I tillegg har det også blitt skolevisninger og et eget arrangement for de minste, hvor hvalhaien Tom gjestet kinoen. Thor Heyerdahl og hans mannskap møtte nemlig på en stor hvalhai da de var ute på havet. Det er denne episoden opplegget er basert på. Skuespillerne til arrangementet for de minste ble valgt ut på audition med blant annet Alex Rosen som juryformann.

– Vi har gledet oss stort over at vi har kunnet tilby publikum en totalpakke i forbindelse med lanseringen av Kon-Tiki-filmen, sier Kristin. Hun forteller at publikum også har mulighet til å lese om Thor Heyerdahls eventyrlige reise, se en miniversjon av flåten og lese Thor Heyerdahls egne bildetekster på utstillingen.

Les mer om opplegget knyttet til visningen av Kon-Tiki på Lørenskog kino her.

Annonse
Skroll til toppen