Annonse
Et øyeblikk frihet

Film fra Sør Norge Rundt

Etter en vellykket Norge Rundt turné 2011-12, med nesten 100 visninger og besøk av 14 400 elever totalt, starter vi årets utgave med visning av filmen Et øyeblikk frihet. Ved hjelp av sjenerøse samarbeidspartnere på lokalt nivå og støtte fra Fritt Ord, UD Refleks og Film & Kino, tilbyr vi gratis filmvisninger for videregående og ungdomsskoler over hele landet. Før hver filmvisning blir det en innledning fra FN-sambandet, som setter filmen i perspektiv. Skoler som deltar får også tilsendt et skreddersydd pedagogisk opplegg til bruk i ungdoms- og videregående skole.

Migrasjon og mennesker på flukt er en global realitet som også påvirker oss i Norge. Et øyeblikk frihet er en rørende film som viser historiene til mennesker på flukt fra Iran, og er et godt utgangspunkt for diskusjon om flyktninger og rasisme. Etter visningen 9. oktober vil elevene få sjansen til å møte skuespiller Payam Madjlessi som svarer på spørsmål om filmen og det å være på flukt.

Høsten 2012 og vinteren 2013 reiser Norge rundt turnéen til lokale kinoer og skoler med spillefilmene Et øyeblikk frihet og Vals med Bashir. Vi ser frem til  igjen å samarbeide med våre tidligere visningssteder rundt omkring i landet, og ønsker våre nye lokale samarbeidspartnere hjertelig velkommen!

Les mer om Film fra Sør Norge rundt: http://filmfrasor.no/stiftelsen/Skole/

Spørsmål rettes til avdelingsleder i FN-sambandet Øst Stian Bragtvedt tlf. 22 86 84 33, stian.bragtvedt@fn.no

Kick off for Film fra Sør Norge Rundt  er på Vika Kino, tirsdag 9. oktober 2012, kl. 09.30.

Annonse
Skroll til toppen