Annonse
Et øyeblikk frihet

Film fra Sør Norge Rundt

Etter en vellykket Film fra Sør Norge Rundt-turné 2011-12, med nesten 100 visninger og besøk av 14 400 elever totalt, starter vi årets utgave med visning av filmen Et øyeblikk frihet i Oslo den 9. oktober. Ved hjelp av sjenerøse samarbeidspartnere på lokalt nivå og støtte fra Fritt Ord, UD Refleks og Film & Kino, tilbyr vi gratis filmvisninger for videregående og ungdomsskoler over hele landet. Før hver filmvisning blir det en innledning fra FN-sambandet, som setter filmen i perspektiv. Skoler som deltar får også tilsendt et skreddersydd pedagogisk opplegg til bruk i ungdoms- og videregående skole.

Migrasjon og mennesker på flukt er en global realitet som også påvirker oss i Norge. Et øyeblikk frihet er en rørende film som viser historiene til mennesker på flukt fra Iran, og er et godt utgangspunkt for diskusjon om flyktninger og rasisme. Etter visningen 9. oktober vil elevene få sjansen til å møte skuespiller Payam Madjlessi, som svarer på spørsmål om filmen og det å være på flukt.

Høsten 2012 og vinteren 2013 reiser turnéen til lokale kinoer og skoler med spillefilmene Et øyeblikk frihet og Vals med Bashir.

Hvorfor skal elevene se film?
I K06 er det understreket at elevene skal kunne velge å uttrykke seg med film når de skal presentere emner – i alle fag. Det krever ikke bare opplæring og utstyr, men også at elevene gis impulser i form av gode filmopplevelser. I tillegg er film et sentralt område innen ”sammensatte tekster” i norskfaget. I de andre fagene er film omtalt som læremiddel som kan gi historisk og kulturell informasjon.

Les mer om Film fra Sør Norge Rundt: http://filmfrasor.no/stiftelsen/Skole/

Det er fortsatt mulig å få filmvisning og besøk av FN-sambandet til din skole. For mer informasjon ta kontakt med avdelingsleder i FN-sambandet Øst Stian Bragtvedt tlf. 22 86 84 33, stian.bragtvedt@fn.no

Annonse
Skroll til toppen