Annonse
Imagining Emanuel

Nytt på DVD fra NFI

Emanuels identitet er ukjent. Han har bodd papirløst og uten rettigheter i Norge siden 2003, og ønsker å returnere til Liberia. Men norske myndigheter hevder at Emanuel er fra Ghana og har tvangssendt ham dit to ganger. Begge gangene ble han returnert til Norge med beskjed om at han ikke er ghaneser. Emanuels liv er satt på vent. Han har verken tillatelse til å bli i Norge eller noen måte å forlate landet lovlig på.

– Jeg er ikke et dyr, jeg er et menneske. Selv et dyr får lov til å jobbe for maten. Er et dyr verdt mer enn meg?, spør Emanuel i filmen.

Regissør Thomas A. Østbye har laget et oppsiktsvekkende og til dels rystende portrett av både Emanuel og hvordan vi andre – utenfor – ser på ham. Dypest sett stiller filmen de helt eksistensielle spørsmålene; hva er et menneske – og hvor mye er det verdt? Filmen har mottatt Kulturdepartementets menneskerettspris for kortfilm samt andre internasjonale priser.

Sammen med DVD-en følger et studieopplegg som kan lastes ned fra NFIs nettsider. Filmen er særlig egnet som innfallsvinkel til å diskutere temaet menneskerettigheter fra 10. klasse og i videregående skole.

Imagining Emanuel
Regi: Thomas A. Østbye, 52 min.
Produksjon: Medieoperatørene, 2011.
16:9. 5.1 surround. Norsk og engelsk undertekst.
Utgitt på DVD fra Norsk filminstitutt 2012.
Release: 24.10. 2012.
Studieopplegg (fra 24.10) www.nfi.no/sefilm/vedlegg
Pris: kr 149.

 

Annonse
Skroll til toppen