Annonse

Filmmuseet tilbyr omvisninger for skoleklasser og større grupper

I dag er formidling med bilder og film for mange blitt en selvfølge. Levende bilder er et sterkt medium, med en historie som strekker seg flere hundre år tilbake i tid. I Filmmuseet kan besøksgrupper i alle aldre få mer kunnskap om filmens historie, fra de første spede forsøk før kinoen ble oppfunnet, via underlige titteskap og de første filmene vist i Oslo i 1896 – og frem til i dag.

Man kan selv få prøve optiske leketøy og museets ulike interaktive stasjoner. I museets egen lille kino, Kinematografteatret, vises både arkivfilm og nye norske kortfilmer. Filmmuseet vier også en egen seksjon til norsk filmsensur, der publikum gjennom et glimt av scener lærer om hva som har blitt klippet vekk gjennom årene. I Filmmuseet møter publikum elegante filmstjerner i skjønn forening med Ivo Caprinos originale dukker, dekor fra Flåklypa og selveste Karius og Baktus – Norges mest berømte tanntroll.

Norsk filminstitutt tilbyr for tiden fire typer pedagogisk omvisningsopplegg for skoleelever:

  • Standard omvisning med fokus på pre-cinema og filmens fødsel
  • Omvisning med utdypning rundt animasjon
  • Filmdetektiven (omvisning med rebusoppgave og filmvisning)
  • Kon-Tiki og den norske ekspedisjonsfilmen (relatert til NFIs nye temporære utstilling)

I tillegg til en omvisning vil elevene også få mulighet til å se et utvalg kortfilmer fra filmhistorien.

Det er viktig at dagens unge får et innblikk i vår norske filmtradisjon, og økt kunnskap om foto og levende bilder som et sammensatt, sterkt og fortellende medium.

Filmmuseet ligger i Filmens Hus, Dronningens gate 16 i Oslo. NFI tilbyr faste omvisninger mandag-torsdag 09.30 – 11.00 og 12.00 – 1330. Ring 22474523 eller send mail til sita.jacobsen@nfi.no for å booke en omvisning. En omvisning varer ca. 45-60 minutter for inntil 15 stk, og ca. 90 min for en større gruppe. Omvisningen vil tilrettelegges målgruppen.

Gå inn på NFIs nettsider for mer informasjon om filmmuseet, pedagogisk opplegg og besøkstilbud.

Annonse
Skroll til toppen