Annonse

Aamot-statuetten til Øversveen og Julsrud

Aamotkomiteen har denne gangen ønsket å hedre to kvinnelige produsenter for deres engasjement og gründervirksomhet i kombinasjon med produsent- og regissør-rollene.

I begrunnelsen for tildelingen heter det at gode produsenter alltid har et klart mål for øye, og at de ser kvaliteten og de unike egenskapene i de regissørene de samarbeider med. Og at gode produsenter er kreative som ledere og samarbeidspartnere.

Øversveen og Julsrud er to representanter for denne fagfunksjonen som etter komiteens mening helt klart har disse egenskapene. Øversveen var i 1998 med å starte 4 ½, mens Julsrud kom inn i selskapet i 2005. De har vært med å bygge opp et selskap som hadde en klar ambisjon om å utvikle et langvarig fellesskap mellom produsenter og regissører, og derfor er også to regissører partnere i selskapet. De er del av et spillefilmkompani som etter nesten 15 år har laget en imponerende liste av norske kvalitetsfilmer, som både har gledet og uroet et stort norsk publikum på kino. Og filmene har høstet priser og anerkjennelse både i Norge og på den internasjonale scenen.

Turid Øversveen og Karin Julsrud har tatt med seg humøret, lekenheten, alvoret og røffheten fra sin tid i NRK og programposten Halvsju inn i sine roller som ledende filmprodusenter i den norske filmvirkeligheten. Ved siden av å utvikle langvarige relasjoner med sine regissører har Turid og Karin vært toneangivende i å legge til rette for at spennende unge regissører har fått gjøre sine første prosjekter hos 4 ½.

Turid Øversveen og Karin Julsrud har alltid hatt høye ambisjoner med å utvikle norske spillefilmer, og Aamotkomiteen tror de kommer til å fortsette med dette i mange år framover.

 

Aamot-statuetten er Film & Kinos ærespris. Den deles ut til personer som har gjort en fremragende innsats i eller for norsk film eller filmproduksjon. Statuetten er laget av skulptør Arne N. Vigeland. Kandidater innstilles av en komité bestående av Anja Breien (leder), Anne Hoff, Finn Skårderud, Kikkan Thronsen og Kalle Løchen.

Annonse
Skroll til toppen