Annonse

Kan bety kinodød i distriktene

Film & Kinos direktør, Lene Løken, har i dag, 25. oktober, sendt brev til Kulturdepartementet ved statssekretær Mina Gerhardsen for å påpeke en alvorlig saksbehandlingsfeil knyttet til høringsbrevet vedrørende utkast til endringer i film- og videogramloven med forskrifter – filmkontrollgebyret.

Forslaget, som kan ha drastiske virkninger for små og mellomstore kinoer i Norge, kan i verste fall føre til kinodød i distriktene. Det er derfor meget kritikkverdig at verken kinoene, kommunene som eier kinoene eller organisasjonene som representerer kinoene, slik som Film & Kino, Norske Kinosjefers Forbund og Norsk Kinoforbund, står på høringslisten. Dette må øyeblikkelig rettes opp og høringsfristen må forlenges.

For å sikre at at kinoenes interesser blir hørt, har Film & Kino avgitt høringssvar. Vi har også varslet kinoene om høringen og håper noen av dem vil rekke å uttale seg innen fristen. Men vi vil ikke unnlate å gjøre oppmerksom på at det med så korte høringsfrister som her er beregnet, ikke er mulig å gjenmnomføre korrekt kommunal saklsbehandling.

Annonse
Skroll til toppen