Annonse
De tre primus motorene for filmfestivalen i Mysen. Fra venstre Ingun Fjellstad, daglig leder av Festiviteten kulturhus, Ellen Byng Strøm, kulturkonsulent Eidsberg kommune og Chanett Bernhus, daglig leder av Mysenbyen AS.

Mysen filmfestival

Programmet var lokalt forankret med tidligere helter og dagens hverdagshelter samt mange aktiviteter, konkurranser og filmer. I tillegg var det også superhelter å se på lerretet. Spesielt var James Bond-premieren spektakulær og godt besøkt. Som du ser meg, med den lokale filmskaperen Dag Johan Haugerud fra Hærland, ble også tatt godt imot av mer enn 150 besøkende. Skuespillerne Birgitte Larsen og Henriette Steensrup samt Haugerud fikk veldig god kontakt med publikum, og det ble en veldig hyggelig og spesiell stemning i kinoen.

Åpningsdagen var det premiere på dokumentaren Kringsatt av fiender, som er laget av elever på medielinjen på den lokale videregående skolen. Filmen handler om krigshandlingene på Høytorp fort 13.-14. april 1940. Ellers var det et variert filmprogram med lokale produksjoner, kortfilmer med besøk av filmskaperne og visning av flere (super)helt-filmer.

Pressen var i følge festivalen utrolig flinke til å følge opp ogde har hatt flere siders omtale hver dag hele uken både i papirutgaven og nettavisen av Smaalenenes avis og av Mysenposten.no. Der ligger det videoer og bilder og omtaler. Kultursjef, ordfører og hovedutvalgsleder i Kultur og oppvekst er kjempefornøyde med tiltaket og gleder seg allerede til neste års filmfestival. 

Ellen Byng Strøm, som er pedagogisk konsulent og kulturkonsulent i Eidsberg kommune er en av drivkreftene bak festivalen.

Programmet for Mysen filmfestival finner du her.

Annonse
Skroll til toppen