Annonse

Ruth Mjøen fikk Filmklubbprisen 2012

Prisvinneren har drevet en kino med et bredt repertoar, samtidig som kinoen har vært åpnet for film til litteraturdager, Amandusfestival og en rekke andre spesialarrangementer. Hun har i tillegg tatt initiativet til, og drevet, et eget Cinematek i byen. I like stor grad som filmskolen har kinoaktiviteten gjort den tidligere OL-byen til filmbyen. Nå er det også i ferd med å vokse opp et stort aktivt filmproduksjonsmiljø i Lillehammer, igjen har nok kinosjefens innsats vært en inspirasjonskilde. At vinneren av Filmklubbprisen kommer fra kinobransjen illustrerer viktigheten av et nært og godt samarbeid mellom kino og filmklubb. Gjennom en årrekke har prisvinneren bestyrt en kino der ikke bare én, men to filmklubber også holder hus. Uten kinosjefens velvilje og hjelp hadde det neppe vært mulig å drive filmklubb i en småby gjennom så mange år.

Pris-juryen har latt seg imponere over hvor mye filmkultur det går an å få ut av et lite kinohus i en relativt liten by.

Filmklubbprisen ble i år delt ut for sjuende gang. Prisen er tidligere delt ut til kinosjef Hans Henrik Berg, tidligere leder for filmtilsynet Tom Løland, filmdistributør Tore Erlandsen, festivalsjef Martha Otte, NTNU professor Gunnar Iversen og cinematekmedarbeider Torbjørn Grav. Prisen skal gå til en person som har gjort en ekstra innsats for filmklubbvirksomheten eller for de filmkulturelle målsetninger som er filmklubbenes verdigrunnlag. Prisen kan gå til personer både innenfor og utenfor filmklubbevegelsen.

Norsk filmklubbforbunds styre er jury for prisutdelingen. Årets pris er et bilde av kunstneren Runi Langum.

 

Annonse
Skroll til toppen