Annonse

Prisdryss i kinobransjen

Først ut var tildelingen av Årets kino, som er en utmerkelse Film & Kino i samarbeid med representanter fra filmbyråene tildeler kinoer basert på deres innsats og resultater på Den store kinodagen.
 

Årets kino

Bergen, Kilden og Bø kino ble kårets til Årets kino i henholdsvis klasse stor, mellomstor og liten kino.

Bergen Kino hadde et imponerende Reisen til julestjernen-arrangement på Fløien med stor nasjonal pressedekning. Publikum strømmet til kinoen og det var fulle saler helet døgnet. I Bergen er de spesielt flinke til å benytte anledningen til å profilere kinotilbudet og kommende premierer.  Publikum hadde stor innflytelse på hva som ble vist, og det var et stort ønske om å gjenta aktiviteter som filmmaraton, spillnatt og frokostservering. Prisen ble mottatt av Anne Marit Holsen.

Kilden kino i Tønsberg økte besøket betydelig de siste årene. Programmet ble publisert i god tid og inkluderte blant annet flere nattmaraton, ønskerepriser og en egen sal som viste smal filmer hele dagen. Kinoen hadde et godt samarbeid med lokalpressen og det lokale næringslivet, og jobbet mye med tilrettelegging for ulike publikumsgrupper. Både publikum og ansatte hadde stor innflytelse på program og aktiviteter. Prisen ble mottatt av André Jakumeit og Tommy Liverød.

Bø kino nærmer seg de to største Telemarkskinoene når det gjelder besøkstall på Den store kinodagen. Publikum var med og bestemte programmet, og kinoen fikk også til et godt samarbeid med bedrifter i Bø. De hadde allerede før programmet ble lagt ut solgt mer enn 600 billetter til aktører som ønsket å invitere lokalmiljøet til kinoens festdag. Et virkelig solid planleggings- og profileringsarbeid ga et fantastisk resultat sammenlignet med andre kinoer av samme størrelse. Prisen ble mottatt av kinosjef Anita Kristiansen.

 

Produsentforeningens pris til Larvik kino, Bølgen

I år gikk Produsentforeningens utmerkelse for arbeidet med å tilrettelegge for norsk film på kino til Larvik kino, Bølgen. Prisen ble overrakt av Produsentforeningens Åge Åberge og mottatt av kinosjef Lasse Brennvall.

 

Sølvklumpen til Kon-Tiki

Kinosjefforbundets pris, Sølvklumpen, deles ut til den norske filmen og den norske barnefilmen de årlig kårer til å være de beste. Kon-Tiki stakk av med seieren i kategorien norsk film. I begrunnelsen heter det blant annet at årets vinnere kan prestere under press og leve opp til enorme forventninger, og at det er godt å se at både publikum og anmeldere omfavner resultatet.

Filmens regissører Joachim Rønning og Espen Sandberg befinner seg for øyeblikket i Hollywood, der de markedsfører Kon-Tiki som Oscar-kandidat, men de takket via en videohilsen fra Los Angeles.

Med kun én norsk barnefilm, ble det denne gangen ikke kåret noen årets norske barnefilm.

 

 

Annonse
Skroll til toppen