Annonse
Amandus 2013

Amandusfestivalen 2013

På Amandusfestivalen arrangeres det en rekke filmfaglige kurs og verksteder, visninger og møter med profesjonelle filmskapere. Amandus er Norges viktigste møteplass for filminteressert ungdom og unge filmskapere. Det er også en arena der de som jobber med film og unge kan møtes, utveksle erfaringer og høre hvordan andre i landet jobber.

Amandus filmkonkurranse – påmeldingsfrist 10. februar
Filmkonkurransen er for ungdom under 20 år. Amandusprisen kan vinnes i kategoriene fiksjon, dokumentar, animasjon, ekstremsport, musikkvideo, juniorprisen, fagpris og publikumsprisen. Det er ikke noe tema for konkuurransen og de nominerte blir invitert til Amandusfestivalen. Mer om filmkonkurransen kan du lese her.

Amandus manuskonkurranse – påmeldingsfrist 10. februar
Manuskonkurransen har aldersgrense 20 år, og  årets tema er Stemme. Vi ønsker å inspirere alle som liker å skrive til å prøve seg på å skrive et manus. Gjennom veiledningsvideoer og artikler får man gode tips til hvordan å gjøre skriveglede om til et filmmanus. Mer om manuskonkurransen kan du lese her.

Amandustalent
Amandustalent er festivalens største satsning på talentutvikling. Her får 18 talentfulle ungdommer lage kortfilm med profesjonelle filmskapere. Talentene får tildelt en fagfunksjon innenfor regi, inspillingsleder, klipp, lyd og foto, og hver fagfunksjon får oppfølging fra en profesjonell filmskaper. Amandustalent arrangerer også sin egen filmidékonkurranse. Mer om Amandustalent kan du lese her.

Jobber du med film og unge?
I år har vi egne seminarer for deg som jobber med film og ungdom. Målet er å skape en arena der folk som jobber med ulike aspekter innenfor film og unge kan møtes, dele erfaringer og lære noe nytt. Hit inviterer vi film- og medielærere fra videregående skoler og høyere utdanning, representanter fra de regionale filmsenterne, NFI, film- og medieverksteder og andre som jobber med film og ungdom. Dette arrangeres i samarbeid med Norsk filminstitutt og Oppland fylkeskommune.

Mer om info om disse seminarene kommer i slutten av januar.

Program og påmelding
Påmelding og programmet  til festivalen legges ut på festivalens hjemmesider i slutten av januar. Les mer om festivalen på www.amandusfestivalen.no

 

Annonse
Skroll til toppen