Annonse

Victoria snart klar for norske kinoer

Det er faktisk laget hele tre filmer basert på romanen, Carl Hoffman var først ute i 1935 i Tyskland, Bo Widerberg regisserte Victoria i 1979 og latviske Olgert Dunkers lagde den siste i 1988. Tiden er absolutt moden for få en norsk versjon på plass, og i registolen finner vi Torunn Lian som tidligere har regissert Ikke naken og Bare skyer beveger stjernene. Lian var også manusforfatter til den populære ungdomsfilmen Frida – med hjertet i hånden og har gjennom alle sine filmer vist en nennsom hånd i skildringen av den første store kjærligheten. I Victoria følger vi møllersønnen Johannes og rikmannsdatteren Victorias dype, men umulige kjærlighet grunnet datidens klasseskiller. Trailer til filmen Victoria kan ses her.

Filmen har premiere 1. mars og det vil foreligge et filmstudieark i god tid før premieren. Film & Kino har tidligere utgitt et studiehefte om Knut Hamsun og de ulike filmene som er laget av hans bøker. Heftet tar spesielt for seg filmene Markens grøde (1921), Pan (1995), Sult (1966), Telegrafisten (1993) Landstrykere (1990) og Hamsun (1996), i tillegg til en biografi og mer generelle spørsmål om Knut Hamsun. Heftet kan gratis lastes ned fra skolekino.no og vil være et godt supplement til filmstudiearket om Victoria og en fordypning av Hamsun i norskfaget.

To konkurranser
Produksjonsselskapet vil i samarbeid med VG utlyse en konkurranse 22. desember for å finne nåtidens Victoria, og kan friste med en tur til Paris til vinneren. Så hvis du eller noen av elevene sitter inne med en ulykkelig kjærlighetshistorie om noen som ikke fikk hverandre grunnet alt fra religionsforskjeller, kulturell bakgrunn, sosiale forskjeller etc. så er det bare å gripe pennen fatt.

Skolekinonytt vil utlyse sin egen Victoria-konkurranse i januarutgaven, hvor førstepremien vil være en gratisvisning for en skoleklasse.

Annonse
Skroll til toppen