Annonse

Den store skolekinodagen 2013

Både antallet deltakende kinoer og elevbesøk har økt de senere årene. I perioden 2010 til 2012 økte besøket med 95 prosent. I fjor var det 35 000 som fikk gleden av å se film og delta på andre arrangementer på Den store skolekinodagen.

Kinoene tilbyr sterkt rabatterte kinobilletter til skolene, og har satt opp de beste barne- og ungdomsfilmene for elevene denne dagen. Filmene spenner over mange sjangre og tidsepoker, og til de fleste filmene er det utarbeidet pedagogiske opplegg som skolene kan bruke før og etter filmopplevelsen.

– I år er det et variert filmtilbud med både nye og gamle filmer. Flere kinoer tilbyr førpremiere på Karsten og Petra blir bestevenner, og mange viser Bully og Tony 10, ser markedsrådgiver Monique Sjøberg i Film & Kino.

Besøk av filmskaper
Film & Kino bidrar med praktisk og økonomisk støtte til filmskaperbesøk, og flere kinoer kan også tilby foredrag knyttet til temaer fra filmene. Blant filmskaperne som møter skoleelever neste uke er Margreth Olin med De Andre, Elsa Kvamme, hovedperson Samuel Steinmann og produsent Gudny Hummelvoll med Trikken til Auschwitz, Jannicke Systad Jacobsen med Få meg på for faen, Eirik Svensson med En som deg, Kari Anne Moe med Til ungdommen, Bente Aasheim med animasjonskurs og Zahid Ali som skal til Nordkapp i forbindelse med visning av Hellfjord.

Annonse
Skroll til toppen