Annonse
Den store skolekinodagen 2013 i Tromsø. Foto: Aurora kino Tromsø.

Godt besøk på Den store skolekinodagen

Tilbudet var godt spredt i vårt vidstrakte land, fra Nordkapp i nord til Mandal i sør. Også i år var det et variert filmtilbud med både nye og gamle filmer. Flere kinoer hadde førpremiere på Karsten og Petra blir bestevenner, og mange viste Bully, Tony 10, De andre og Lincoln, for å nevne noen populære titler.

Besøk av filmskaper
Film & Kino bidro med praktisk og økonomisk støtte til filmskaperbesøk, og flere kinoer kunne også tilby foredrag knyttet til temaer fra filmene. Blant filmskaperne som møtte skoleelever er Elsa Kvamme, hovedperson Samuel Steinmann og produsent Gudny Hummelvoll med Trikken til Auschwitz, Jannicke Systad Jacobsen med Få meg på for faen, Eirik Svensson med En som deg, Kari Anne Moe med Til ungdommen, Bente Aasheim med animasjonskurs og Zahid Ali med visning av tv-serien Hellfjord.

Interessen for Den store skolekinodagen er økende, både hos kinoene og skolene. Den store skolekinodagen arrangeres hvert år i begynnelsen av februar, og kinoene tilbyr, i samarbeid med filmbyråene, en rekke filmer til en ekstra lav billettpris.

 

 

Annonse
Skroll til toppen