Annonse

Dokfilmfangst 2013

Hva får vinnerne?

Vinnerne av Dokfilmfangst inviteres til en workshop ledet av en profesjonell filmskaper på Filmveksthuset Tvibit i Tromsø. På denne workshopen skal filmideene diskuteres og utvikles. Gjennom flere workshoper, Skype og e‐post følges deltakerne opp fram til premieren på filmene på visningen NUFF@TIFF på Tromsø Internasjonale Filmfestival 2014.

Reise til/fra og overnatting under workshopene dekkes av prosjektet. Utstyr til filming og redigering kan lånes fra Filmveksthuset Tvibit.

Hvem kan delta?

Konkurransen passer både for deg som har mye, og deg som har lite erfaring med filmmediet. De profesjonelle filmskaperne vil kunne hjelpe både nybegynneren og de som allerede har studert eller laget film tidligere.

Det viktigste er at du har en god idé og er engasjert og motivert! Det er både mulig å søke alene og i små grupper på 2-3 personer.

Juryen

Juryen som plukker ut de beste ideene består av filmskaper Knut Erik Jensen (Heftig og begeistret, Det akutte menneske, Iskyss) fra Honningsvåg,  David Kinsella (A Beautiful Tragedy, Killing Girls) fra Mosjøen, filmskaper og filmkonsulent på Filmveksthuset Tvibit Gry E. Mortensen og filmkonsulent og prosjektleder på Filmvekshuset Tvibit Liv Ragnhild Kjellman.

Workshopledere

Workshopleder på de to første workshopene vil være dokumentarfilmskaper Anniken Hoel. Anniken er regissør og filmfotograf og driver produksjonsselskapet ManifestoFilm sammen med produsent Andrew Grant. ManifestoFilm har som mål å utfordre etablerte sannheter gjennom å lage film med et politisk og sosialt innhold. Anniken er opptatt av den kreative dokumentarfilmen, og jobber nå med blant annet transmediaprosjektet Cause of Death Unknown og en film om Moddi. Filmen Snapshots ble vist på flere festivaler, blant annet TIFF i 2012.

På de to siste workshopene vil en profesjonell klipper være workshopleder.

Hvordan søker du?

Du finner søknadsskjema for Dokfilmfangst her.

Frist: 3.mars 2013

Kriterier

Dokfilmfangst støttes av Film & Kino, RDA og Nordnorsk Filmsenter.

Du finner mer informasjon om Dokfilmfangst her. Sjekk også Dokfilmfangst på Facebook og se en teaser for Dokfilmfangstprosjektet her

Har du spørsmål? Send en e-post til livragnhild@tvibit.net eller ring 77 69 78 69.

Annonse
Skroll til toppen