Annonse

Kortfilmkonkurransen

Konkurransen skal få ungdom til å bruke stemmen sin gjennom å lage en kort film med mobilen sin, iPoden sin, eller nettbrettet sitt. Temaet for filmen er «Et liv uten vann», og alle ungdommer i Nord-Norge mellom 15 og 26 år kan delta i konkurransen. Fristen for å sende inn film er 22. mars 2013; den internasjonale vanndagen. Send den ferdige filmen til nord@fn.no

For å støtte ungdommen i prosjektet, har vi laget et pedagogisk opplegg som fokuserer på film som sammensatt tekst med referanser til kompetansemål i de aktuelle fagene. Opplegget kan gjennomføres på en skoleøkt (45 min) og brukes i både norsk-, samfunns-, og naturfag. Videre fokuserer opplegget på det faglige (filmen lages som hjemmelekse) og egner seg også godt til tverrfaglig samarbeid.

Undervisningsopplegget kan også utvides med:

  • foredrag om FN, vann og konflikt som dere kan bestille hos FN-sambandet
  • besøk på filmveksthuset og filmworkshop som kan bestilles hos TVIBIT
  • besøk på en av Tromsø kommunens avdeling for vann og avløp mange renseanlegg og/eller vannkraftverk

Slagordet til konkurransen, som heter U MOV (you move), er:  Uth MOVies can move people. Now it’s Ur MOVe to move someone. Make Ur MOVie and change the world!

Undervisningsopplegg
Det ligger informasjon om undervisningsopplegget under Aktuelle lenker til høyre på denne siden. Se også FN-sambandets hjemmeside for konkurransen . På samme siden finner dere også ytterlig informasjon og fakta om vann, i tillegg til noen Tips & Triks & Teknikker om hvordan man lager film med mobiltelefonen.

Vi håper at dette høres spennende ut, og at dere vil benytte dere av tilbudet. Nøl ikke med å ta kontakt dersom dere lurer på noe.

Annonse
Skroll til toppen