Annonse

25 norske filmer er synstolket på DVD

Synstolkingene finnes på dvd-utgavene som er tilgjengelige i butikkene, nettbutikkene og andre steder som selger og leier ut film. Det vil si at det ikke er en spesialversjon av filmen som inneholder synstolkingen, men at det er et valgbart lydspor på den vanlige dvd-utgaven.

Synstolking beskriver levende bilder, og kan skje både i sanntid samt legges inn som egne lydspor på film. Synstolkingen er utviklet og gjennomført av MediaLT og støttet økonomisk av Film & Kino.    

– Det er viktig å legge til rette for en god filmopplevelse for synshemmede, og sikre at det finnes et tilbud innenfor de ulike filmsjangrene, sier videorådgiver Erik Zmuda i bransjeorganisasjonen Film & Kino.

Den Oscar-nominerte norske filmen Kon-Tiki er allerede synstolket og tilgjengelig for kjøp og leie. Filmatiseringen av Hamsuns Victoria er neste film som synstolkes. Datoen for utgivelsen på DVD er ikke klar ennå.

– Det koster rundt 60 000 kroner å synstolke en film. Det hadde ikke vært mulig for oss å gjøre dette uten finansiering fra Film & Kino, sier Magne Lunde, daglig leder i MediaLT

Dette er listen over synstolkede norske filmer.

Annonse
Skroll til toppen