Annonse

Årets skolekino?

Tirsdag 5. februar gikk Den store skolekinodagen av stabelen over hele landet. Tilbudet var godt spredt i vårt vidstrakte land, fra Nordkapp i nord til Mandal i sør. Også i år var det et variert filmtilbud med både nye og gamle filmer. Flere kinoer hadde førpremiere på Karsten og Petra blir bestevenner, og mange viste Bully, Tony 10, De andre og Lincoln, for å nevne noen populære titler.

Besøk av filmskaper
Film & Kino bidro med praktisk og økonomisk støtte til filmskaperbesøk, og flere kinoer kunne også tilby foredrag knyttet til temaer fra filmene. Blant filmskaperne som møtte skoleelever er hovedperson Samuel Steinmann og produsent Gudny Hummelvoll med Trikken til Auschwitz, Jannicke Systad Jacobsen med Få meg på for faen, Eirik Svensson med En som deg, Kari Anne Moe med Til ungdommen, Bente Aasheim med animasjonskurs og Zahid Ali med visning av tv-serien Hellfjord.

Vi ser at interessen for Den store skolekinodagen er økende, og i år fikk vi et positivt stort antall henvendelser fra skolene i forkant av dagen.

Den store skolekinodagen arrangeres hvert år i begynnelsen av februar, og kinoene tilbyr, i samarbeid med filmbyråene, en rekke filmer til en ekstra lav billettpris.

Årets skolekino
Film & Kino kårer Årets beste skolekino på bakgrunn av kinoenes rapporter som sendes inn. Fristen for å sende inn disse er fredag 22. april. Vinneren vil bli annonsert på Kickoff under filmtreffet i Oslo i mars.

 

Annonse
Skroll til toppen