Annonse
Kinosjef Hilde Hem på Notodden mottok prisen Årets skolekino 2013 i klassen liten kino. Foto: Sigurd Moe Hetland.

Satte nye rekorder

For tredje gang ble prisen delt ut i to kategorier – stor og liten kino. Prisen i begge kategorier er kr 10 000 som skal gå til skolekinoaktiviteter.

I klassen «stor kino» troner Oslo Kino AS suverent på topp
Også i år imponerer Oslo Kino med informasjonsarbeidet og gjennomføringsevnen. De presenterte dyktige innledere foran visningene, fra filmskapere som Kari Anne Moe og Hisham Zaman til fagfolk som Bjørn Hansen (NRK), Doug Patrick (amerikanske ambassaden) og musikkekspert Andreas Leine Jakobsen. Til tross for to færre kinoer enn i fjor, klarte de å opprettholde et tilsvarende høyt besøk, og nær 5 000 skoleelever så film i hovedstaden denne dagen.

Notodden vant klassen «liten kino»
I klassen «liten kino» har Notodden kino videreutviklet skolekinofestivalen som ble arrangert for første gang i 2012. De har et langsiktig perspektiv på dette som skal bli en årlig festival. Elevene vil møte en ny retning innen filmskaperyrket hvert år. Rulleringen ser slik ut: 5. trinn får besøk av en manusforfatter, 6. trinn av regissør, 7. trinn av en skuespiller, 8. trinn av en effektmaker, 9. trinn av pyroteknikere og stuntmenn mens 10. trinn deltar på animasjonskurs. Elevene har selv vært med på å bestemme filminnholdet både til skolekinovisningene og til «etter skoletid»-visningene i hele uka festivalen varte.

Festivalen ble avsluttet med et forrykende pyro- og stuntshow i en filmscene som inneholdt stuntslåssing, trailkjøring, eksplosjoner og til slutt en stor bileksplosjon.

 

 

Annonse
Skroll til toppen