Annonse
De tøffeste gutta

Barnefilmfestivalen i Kristiansand

De tøffeste gutta åpnet festivalen til stor jubel for en fullsatt sal 1 i Fønix. Filmen, som er regissert av Christian Lo, vant også publikumsprisen, så norske barn har noe å glede seg til når den kommer på kino til høsten. Festivalen avsluttet lørdag med Pelle politibil på sporet, som allerede har rukket å dra et stort publikum på kino.

Det var ellers et solid hovedprogram med innslag fra våre nordiske naboland og ikke minst Nederland som jo har hevdet seg sterkt de siste årene med sine kvalitetsbarnefilmer. Av høydepunktene var den sjarmerende vinneren fra barneprogrammet i Berlin Zikk Zakk (Nono, the Zig Zag Kid) med selveste Isabella Rosselini i en av birollene, og også Bram – med maur i rompa som kommer i norsk distribusjon gjennom Kont film – en nydelig film om Bram som sliter med å finne seg til en rette i en streng og kjedelig skolehverdag. Filmen passer perfekt til skolestartere og vil ha premiere i høst.

Film & Kinos barnefilmpris gikk til den danske filmen Fuglejagten.  Den handler om Victor som i iveren etter endelig å skulle kunne ta førsteplassen i den store fuglejakten, tar noen snarveier som leder inn i en rekke nye problemer. Den europeiske barnefilmorganisasjonen ECFAs pris gikk til den svenske filmen Bitch Kram, en varm komedie om Kristin som mister flyet til New York og ender opp med å skrive en blogg fra den svenske landsbygda mens hun later som hun tilbringer dagene på Manhattan.

Festivalen hadde i år for første gang en egen ungdomsjury som besto av fire ungdommer fra Kristiansand. Disse kåret den nederlandske filmen Lilet never happened av Jacco Groen til beste film i ungdomsprogrammet, som ellers hadde sterke titler som Broken og Paradis: Håp på programmet.

Annonse
Skroll til toppen