Annonse

Besøksstatistikk april

Med unntak av april var tallene lave hele første halvår i fjor, men så snudde det i andre halvår. Det er normalt at høsten er den beste kinotida, men i fjor var forskjellen mellom vår og høst større enn noen gang. Er det slik at høsten, enda mer enn før, blir den store kinosesongen?

Vel 400 000 har sett norske filmer til og med april. Det er litt opp fra i fjor, men lavere enn tidligere år. Karsten og Petra passerte 200 000 og sto dermed for halvparten av besøket. Karsten og Petra var også den nest mest sette filmen totalt, bare forbigått av en annen barnefilm; Rive-Rolf. (Nå midt i mai har dette endret seg, Iron Man topper lista, så kommer Rive-Rolf og Croods, og på fjerdeplass Karsten og Petra).

To norske filmer hadde premiere i april. Den ene, 13 dager i april, er en dokumentar fra krigsåret 1940. Den er fra 2011, men er satt opp på nytt med bredere distribusjon. Den andre filmen er Blåtur, en uavhengig thriller-/grøsserproduksjon fra unge filmfolk fra Vestlandet. Problemet for slike produksjoner er ofte at de ikke kommer ut på annet enn lokale kinoer, men denne er nå vist på nesten 30 kinoer over store deler av landet.

Annonse
Skroll til toppen