Annonse

Aamot-statuetten til Arild Ommundsen

Arild Østin Ommundsen har regissert fem spillefilmer samt en rekke kortfilmer, og han fremstår som en regissør med et personlig filmspråk.

I Aamotkomiteens begrunnelse for tildelingen heter det blant annet at Østin Ommundsen i den norske filmverdenen på mange måter er en parallell til litteraturens «heimstaddikter», for han har i sine filmfortellinger knyttet seg til sitt lokalmiljø og fortalt historier om hverdagshelter i dette miljøet. Han er en tydelig representant for det regionale film-Norge, med filmer som er initiert, utviklet og produsert utenfor Oslo. Han har også hatt en viktig mentorrolle for andre unge talenter i regionen.

Moderne filmproduksjon er kostbart, men årets prisvinner har flere ganger funnet alternativer for å ta ned kostnadene. I 2011 begynte han på et prosjekt som skulle skjære ned filmstaben til det minimale. Dette resulterte i en av det siste årets mest medfølende filmhistorier, Eventyrland. Skrevet, fotografert, produsert, regissert og klippet av ham selv.

Aamot-statuetten er Film & Kinos ærespris. Den deles ut til personer som har gjort en fremragende innsats i eller for norsk film eller filmproduksjon. Statuetten er laget av skulptør Arne N. Vigeland. Kandidater innstilles av en komité bestående av Anja Breien (leder), Anne Hoff, Finn Skårderud, Arne Christian Thronsen og Kalle Løchen.

Annonse
Skroll til toppen