Annonse

Kinobesøket økte første halvår

Totalt har kinoene første halvår hatt et besøk på 4 989 434. Av dette besøket har 586 852 sett de norske filmene. Norskandelen ligger på 11,8 prosent. Det er én norsk film blant de fem best besøkte så langt i år.

Publikums bruk av de nye digitale filmkanalene har ført til nedgang for kjøp og leie av DVD. Men kinoene holder stand, selv om det ikke har vært noen helt store publikumsmagneter første halvår.

–  Vi har aldri konsumert så mye film i lovlige kanaler som nå. Parallelt med at filmtilbudet er blitt langt bedre og lettere tilgjengelig i de elektroniske kanalene, opprettholder kinoene sin posisjon. Det viser at publikum søker seg til den sosiale dimensjonen det er å se film i fellesskap på kino. Og ikke minst at det er her filmene kommer til sin rett, sier kommunikasjonssjef Birgitte Langballe i bransjeorganisasjonen Film & Kino.

Sommeren er blitt god kinotid i Norge. Besøket ligger så langt 8,2 prosent over sommerbesøket i fjor. Nå står filmer som blant annet World War Z, The Lone Ranger og den norske filmen Pornopung for tur.

Annonse
Skroll til toppen