Annonse

BIFF 2013

BIFF er landets største filmmaraton med mer enn 150 filmer og mange kortfilmer på programmet i løpet av de åtte dagene festivalen varer. Varemerket fremfor noe er dokumentarfilm, og BIFF er ikke bare landets største i sjangeren – den er en av Nordens ledende på området. Mange tar turen til Bergen for å bli oppdatert nettopp på internasjonal dokumentarfilm, i tillegg til at BIFF også presenterer det beste av norsk dokumentarfilm i ulike lengder og formater. Både NRK og TV2 er hjertelig representert på festivalen, og dette sier noe om BIFFs attraktivitet.

BIFF serverer også en hel rekke spillefilmer fra året som er gått – de beste fra Cannes og Berlin, Sundance og Tribeca. Ja selv fra de aller ferskeste i Venezia og Toronto, dukker det opp BIFF-snadder. Se derfor filmer som Gullbjørnvinneren fra Berlin (rumenske Mor & Sønn), Blå er den varmeste fargen som vant Gullpalmen i Cannes, dessuten den oppsiktsvekkende Upstream Color fra Sundance som mange vil se, samt en rekke andre godbiter fra mange land. En rekke American Independents kan du se på BIFF, dessuten filmer fra land som for eksempel Georgia, Kazakhstan, India, Mexico, Argentina og ikke minst Polen, som BIFF har inngått et EØS-samarbeid med.  

Filmtreff for kino- og videobransjen
Kinosjefer kan velge bare å delta på filmtreffet fra 21.-23. oktober, men også få med seg noe av festivalen ved å løse ut en akkreditering fra 23. til og med 25. oktober til kun kr 500. Eller hele festivalen med egen kinosjefakkreditering til kr 875.

NB: Husk påmelding så snart du har bestemt deg på www.biff.no – hotellkapasiteten er noe anstrengt i uke 43, så det er best å være tidlig ute for å få rom til akseptabel pris.

Annonse
Skroll til toppen