Annonse

Viktig at filmkulturelle bidrag sikres

– Dette er imidlertid en kortsiktig løsning. Selv om det er funnet økonomiske midler i dette budsjettet til festivalene, cinematekene og arbeidet for barn og unge i regionene, så er inntektsfallet fra DVD-salget også dramatisk for Film & Kinos øvrige støtteordninger samt Bygdekinoen og for driften av organisasjonen, sier administrerende direktør Lene Løken i Film & Kino.

Det har i lengre tid vært arbeidet med et forslag om å finne måter å avgiftsbelegge klikkefilm for å sikre inntektene til Film & Kino. Regjeringen erkjenner nå i statsbudsjettet at det ikke er aktuelt å fortsette dette arbeidet.  

– Det betyr at det er på høy tid å komme i gang med å finne fremtidens løsninger på finansieringen av Film & Kinos filmkulturelle bidrag. Nå holder det ikke med god vilje lenger. Vi må ha konkrete resultater for å sikre de filmkulturelle tiltakene, sier Løken.

Om kort tid foreligger innstillingen fra et utvalg som har jobbet med hvordan Film & Kino skal organiseres fremover. Denne skal behandles på landsmøtet i 2014. Men i påvente av både avklaring og gjennomføring, er det avgjørende at Kulturdepartementet bidrar økonomisk i en overgangsfase til å sikre driften av Film & Kinos mange oppgaver frem til ny struktur er på plass.   

 

Annonse
Skroll til toppen