Annonse

Prisdryss i kinobransjen

Prisen på kr 10 000 deles ut av Film & Kino, og begrunnelsen for tildellingen av hederen Årets kino er basert på innsats og resultater på Den store kinodagen.

I juryarbeidet er det lagt størst vekt på aktiviteter som underbygger kinoopplevelsen, tiltak som skaper engasjement og eierskap både blant de ansatte og hos publikum samt tiltak som viser kinoens viktige plass i lokalmiljøet. Videre er det sett positivt på samarbeid med andre aktører, aktiviteter som trekker nye publikumsgrupper samtidig som de faste tas godt vare på samt markedsføring av kommende filmer på en dag hvor mange kinoer drar inn en ukes besøk på en enkelt dag.

Begrunnelsene

Fredrikstad kino er tilbake helt på toppen. Kinoen har jobbet godt med involvering og har kommunisert med publikum på Facebook hele høsten og hatt DSK som tema på personalmøtet i hele 2013. Stor fokus på forhåndssalg av billetter, aktiviteter knyttet til filmene, og godt samarbeid med lokale aktører som barneteatergrupper, MGP-junior stjerner og bake-TV-kjendiser. Juryens favoritter: Forhåndssalg av dagskort i september når elever på videregående skole får stipend, PopArt ved popcornkunstner og publikum og en 3,5 meter stor Legomosaikk fra Hobbiten. Bilder kan sees på https://www.facebook.com/FredrikstadKino

Edda Kino Haugesund økte både besøket og kioskomsetningen med 35 prosent i år. Målet var å programmere bredt med mange sjangere og filmer fra flere land og med et variert tilbud for barnefamilier fra tidlig morgen til ettermiddag. Alle aktiviteter, konkurranser og trekninger promoterte kinoens eget tilbud og kommende premierer som The Hunger Games:Catching Fire, Det regner kjøttboller, Walking With Dinosaurs og Hobbiten med flere. God bruk av Facebook og instagram for informasjon og konkurranser.

Ål kino er en gjenganger som vinner i denne klassen. I år passerte de endelig den magiske 1 000-grensen og endte på 1035 solgte billetter, en økning på 62 prosent fra i fjor. Dagen gikk 100 prosent som planlagt. God markedsføring, imponerende pressedekning og utvidet samarbeid med lokalaktører som treffer alle målgrupper. Et utdrag av aktivitetene er tegneutstilling med tema Mormor og de åtte ungene i samarbeid med Sundre barnehage, modellflyoppvisning med Hallingdal Flyklubb i anledning visning av Fly, danseoppvisning av Geilo og Hol seniordans før visning av Optimistene, fotosession med smurfefigur og møte med skikjører og «filmstjerne» Åsmund Thorsen ved visning av Supervention.

Juryen har i år bestått av Cecilie Gunstensen fra Nordisk Film Distribusjon, Anne Marte Nygaard fra Arthaus og Monique Sjøberg og Tonje Hardersen fra Film & Kino.

 

Annonse
Skroll til toppen