Annonse

Heder og ære til Bygdekinoen

I konkurranse med SF Kino i Stavanger og Fram Kino i Bodø ble Bygdekinoen hedret som en kino som gjør noe særskilt for norsk film, og som viser engasjement og kreativitet.

I begrunnelsen fra Produsentforeningen heter det at norsk film går godt på norske kinoer og er helt avhengig av kinoenes kompetanse og innsats. Bygdekinoen gjør virkelig det filmprodusenter ønsker, jobber for at flest mulig skal få sett film på tilnærmet kino over hele landet – også der man ikke har mulighet til å gå på kino. Vi er avhengige av denne typen tilbud for å spre filmene våre over hele landet. Dette er kino på dugnad, med stor frivillig innsats. Filmene våre blir et reelt kulturtilbud over hele landet og ikke bare i byer. Produsentene bak Flåklypa, Maipo, trekker frem at nesten 18 000 mennesker fordelt på 147 forestillinger har sett Solan og Ludvig ved hjelp av Bygdekinoen. Solan og Ludvig takker Bygdekinoen.

Kåringen er basert på forslag og gode begrunnelser fra spillefilmprodusentene. Prisen er et grafisk trykk av Ståle Blæsterdalen, med tittel ”Utafor allfarveg” – en tittel som henspiller på prisvinneren, og hvor viktig det er å få spredt film overalt i landet.

Annonse
Skroll til toppen