Annonse

Den store skolekinodagen

I fjor deltok 33.000 elever på skolekinodagen, og disse fordelte seg på 72 kinoer. Mange av elevene fikk også møte en filmskaper som innledet visningen og svarte på ivrige spørsmål fra elevene i etterkant. En av fjorårets sterkeste opplevelser var Fredrikstadselevenes møte med filmen Trikken til Auschwitz og møte med Samuel («Sammy») Steinmann, den eneste gjenlevende av de norske jødene som ble deportert til Auschwitz under 2. verdenskrig. I Nordkapp og på Notodden har kinoene og skolene gått sammen om å lage skolekinofestivaler og har utvidet med flere dager og visninger på ettermiddagstid.

Vi håper skolekinodagen i 2014 kan by på lignende gode opplevelser over hele landet. Film & Kino støtter alle kinoene med besøk av en filmskaper denne dagen, så her er det gode muligheter for skolene å samarbeide med kinoen for å få sin drømmefilmskaper på besøk.

Film som kunst eller læremiddel?
Begge deler hører hjemme i undervisningen. Film formidler kunnskap om verden og livet. Film rører ved følelser og stimulerer fantasien. Kunnskap om film fremmer verbal- og bildespråket, og ikke minst gir film en felles kunstopplevelse for hele klassen. Kinoen er utvilsomt den ideelle arena for den gode filmopplevelsen.

Tilrettelegging for skolene
På Den store skolekinodagen tilrettelegger kinoene spesielt for skolebesøk og tilbyr de beste barne- og ungdomsfilmene. Filmene tilbys med pedagogiske opplegg, og det vil være en stor variasjon av film for alle fag, nye filmer og klassikere. Kontakt kinoen din for å få vite hvilket opplegg og filmer den tilbyr!

Den store skolekinodagen arrangeres av Film & Kino.

Annonse
Skroll til toppen