Annonse

Filmfestivalen i Haugesund 2014

Den norske filmfestivalen i Haugesund åpner offisielt søndag kveld den 17. august med Amandaprisutdelingen dagen før – lørdag kveld 16. august, i direkte overføring på TV2. Det vil være et rikholdig filmprogram hele helgen fra lørdag morgen, med blant annet forhåndsvisninger av filmene i hovedprogrammet.

Festivalens offisielle program vil bestå av følgende seksjoner:

Hovedprogram
Åpningsfilm søndag kveld 17. august, og avslutningsfilm onsdag kveld 20. august, med prisutdelinger. Hovedprogrammet vil bestå av 20 filmer for norsk kinodistribusjon kommende høst/vinter/vår. De to siste festivaldagene blir det tilleggsvisninger av filmer fra dette programmet og sideprogrammene.

Spesialvisninger
Filmene i denne seksjonen har ingen fellesnevner utover at de ikke finner sin naturlige plass i hovedprogrammet.

Fokus Norden
Dette nordiske sideprogrammet arrangeres for femte gang og er blitt en viktig og populær del av festivalens nordiske profil.

French Touch
Frankrike har fortsatt en særstilling i europeisk filmproduksjon, og festivalen har siden 2006 i samarbeid med Institut français og Unifrance synliggjort de franske filmene og co-produksjonene som vises på festivalen. Også i 2014 vil nye franske filmer bli presentert i et eget program.

Cinema Italia
Festivalen har et særlig hjerte for Italia og den italienske filmen, og presenterer jevnlig aktualiteter i samarbeid med Det italienske kulturinstitutt i Oslo og organisasjonen Istituto Luce Cinecittà – Filmitalia i Roma.

Cinemagi
Programmet består av nye barnefilmer som kommer på kino i løpet av høsten 2014 og vinter/vår 2015.

Norsk kortfilmprogram
Et eget program med noen av de beste kortfilmene for unge som er laget i 2013 / 2014.

FilmReg
Et eget program viet til filmer støttet av de regionale filmsentrene.

Videorama
Siden 2001 har dette vært en fast programpost med aktuelle kvalitetsfilmer direkte for Blu-ray/DVD-markedet.

New Nordic Films
Festivalens markedsprogram, New Nordic Films, består av rundt 20 nye spillefilmer fra Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige, og arrangeres sammen med Nordic Co-Production and Finance Market i tidsrommet tirsdag 19.–fredag 22. august. Kinosjefene kan med sin festivalakkreditering nyttiggjøre seg de aller fleste visningene i New Nordic Films.

Konkurranseprogram for eksamensfilmer
Neste års festival vil også ha et eget konkurranseprogram for eksamensfilmer fra de nordiske filmskolene, i tillegg til en egen visning av alle eksamensfilmene til Den norske filmskolen. Denne seksjonen av festivalen vil foregå parallelt med New Nordic Films, og også inneha seminarer for nåværende studenter ved de nordiske filmskolene.

Annonse
Skroll til toppen