Annonse

Safer Internet Day

Safer Internet Day har vokst fra å være et europeisk initiativ i 2004 til å bli et verdensomspennende fenomen. Medietilsynet Trygg bruk og Røde Kors’ samtaletilbud; Kors på halsen er Norges Safer Internet Center, en del av et omfattende og internasjonalt nettverk som arbeider med disse spørsmålene til daglig.

Hvert år tar nettverket for seg et aktuelt tema knyttet til barn og unges bruk av digitale medier. I år er det formulert et felles ansvar, en felles oppgave: “Let’s create a better internet together”. Både offentlige og ideelle organisasjoner stiller seg bak budskapet. Mange innholdsleverandører tar også ansvar for sine unge brukere, og formidler informasjon om både Safer Internet Day og sitt eget engasjement for en tryggere digital hverdag.

Medietilsynet har i år lagt feiringen av dagen til et felles arrangement for Kors på halsen, som den 8. februar kan se tilbake på tretti års virksomhet. På selve Safer Internet Dagen den 11. februar inviterer Medietilsynet Trygg bruk til presselansering for en ny digital bok med tittel «DigiDuck». Boken byr på både bilder og tekst, og med Andreas Solberg Wahl som fortellerstemme. Vi har også invitert en skoleklasse som kan se fram til et spennende møte med Andreas.

«DigiDuck» er tilgjengelig for nedlasting og fri bruk den 11. februar, og er særlig egnet for yngre skoleelever.

Annonse
Skroll til toppen