Annonse
Mandela: Long Walk to Freedom

Nye filmstudieark

Filmstudieark er pedagogiske opplegg for filmer som passer til undervisning, og Film & Kino lager ark til nye filmer fortløpende. Siden forrige publisering er arkene nedenfor lagt ut. I tillegg kommer det filmstudieark til Meg eier ingen og Karsten og Petra på vinterferie i løpet av noen dager. Se for øvrig alle publiserte filmstudieark på www.skolekino.no.

Brev til kongen
Klassetrinn: 8.-9. trinn, 10. trinn, Videregående.
Fag: Kunst og håndverk, RLE-faget, Samfunnsfag. 
Tema: Konflikt/krig og menneskerettigheter, Individ/gruppe, Kulturmøter/-konflikter, Historie, Politikk og samfunn .

Brev til Kongen skildrer fem personer med ulik bakgrunn på en utflukt fra et asylmottak inn til Oslo, en velkommen forandring i en ellers monoton hverdag. Alle vil ta avgjørende valg drevet av kjærlighet, penger, lykke og etterlengtet hevn. Snart innser vi at hver og en av dem har en agenda med turen, og denne dagen vil forandre dem alle. På karakteristisk vis skildrer regissør Hisham Zaman en håndfull sterke skjebner med varme og humor. En smertelig aktuell film om vanlige mennesker med et uvanlig liv i Norge.

Mandela: Long Walk to Freedom
Klassetrinn: 8.-9. trinn, 10. trinn, Videregående. 
Fag: Engelsk, RLE-faget, Samfunnsfag, Norsk. 
Tema: Historie, Konflikt/krig og menneskerettigheter, Kulturmøter/-konflikter, Likestilling/kjønnsroller, Politikk og samfunn .

Mandela: Long Walk to Freedom forteller historien om Nelson Mandelas liv, fra hans oppvekst på landsbygda, advokatpraksis i Johannesburg, politiske engasjement i ANC, mangeårige fengselsstraff, løslatelse – og til han i 1994 ble demokratisk valgt president i Sør-Afrika. Bakgrunnsteppet er all den sosiale og politiske uroen som preget Sør-Afrika i apartheid-tiden.

Boktyven
Klassetrinn: 8.-9. trinn, 10. trinn, Videregående.
Fag: RLE-faget, Samfunnsfag, Norsk. 
Tema: Konflikt/krig og menneskerettigheter, Kulturmøter/-konflikter, Historie, Politikk og samfunn, Oppvekst/familie, Vennskap/respekt, Litteratur på film.

Tyskland, 1939: I det Den andre verdenskrig starter mister ni år gamle Liesel sin mor og far og blir plassert hos fosterforeldre. Savnet av foreldrene og krigens terror gjør livet vanskelig for Liesel, men når hun blir kjent med bøkenes fantastiske verden blir tilværelsen mye lettere. Og når hun må hjelpe til med å holde en jøde skjult, samt at Liesel gjør det til vane å stjele bøker fra ordførerens hjemmebibliotek, blir livet hennes fullt av spenning.

Kule kidz gråter ikke
Klassetrinn: 4.-8. klassetrinn.
Fag: Norsk, samfunnsfag, naturfag, RLE.
Tema: Helse og rus, individ/gruppe, miljøvern og naturvitenskap, mobbing, oppvekst/familie, vennskap/respekt.

Anja er en sprudlende 7.-klassejente med fotball som sin store lidenskap. Hun nekter å høre på gutter som hevder jenter ikke kan bli flinke fotballspillere, spesielt ikke når det kommer fra Jonas, klassens bølle. Så rammes Anja av kreft, og livet blir snudd opp ned.

Frost
Klassetrinn: 3.-10. trinn.
Fag: Norsk, samfunnsfag, naturfag, RLE.
Tema: Eventyr/fantasy, historie, individ/gruppe, kunst, litteratur på film, oppvekst/familie, vennskap/respekt.

Prinsesse Elsa er født med den magiske evnen å kunne skape snø og is med hendene, men en dag kommer kreftene ut av kontroll. Hun må flykte, og i kaoset som oppstår forvandles hennes vakre kongerike om til et ugjestmildt og sprengkaldt vinterlandskap. Lillesøster Anna har imidlertid tro på at forbannelsen kan oppheves, og tar fatt på en farefull ferd for å finne sin søster.

Walking with Dinosaurs
Klassetrinn: 2.-7. trinn.
Fag: Samfunnsfag, naturfag og RLE.
Tema: Eventyr/fantasy, historie, individ/gruppe, miljøvern og naturvitenskap, oppvekst/familie.

Walking with Dinosaurs blir vi tatt med 65 millioner år tilbake i tid, den gang dinosaurene fortsatt hersket på planeten vår. Vi møter den iherdige pachyrhinosaurusen Patchi, fra det øyeblikket han blir klekket ut av egget sitt, og videre på hans eventyrrike og farefulle ferd frem til han blir en ruvende og livserfaren voksen. Med Patchi som følgesvenn møter vi et mangfold av prehistoriske arter i et spektakulært og ugjestmildt naturlandskap.

The Hunger Games – Catching fire
Klassetrinn: 7.-10. trinn, samt videregående.
Fag: Samfunnsfag, naturfag og RLE.
Tema: Eventyr/fantasy, individ/gruppe, konflikt/krig og menneskerettigheter, kulturmøter/-konflikter, likestilling kjønnsroller, litteratur på film, oppvekst/familie, politikk og samfunn vennskap/respekt.

Den traumatiserte, men fortsatt tapre Katniss Everdeen er i ferd med å etablere en normal tilværelse etter å ha vunnet de bestialske Dødslekene. Men President Snow trenger å by på stadig mer ekstrem underholdning for at alle de fattige og underkuede menneskene i distriktene skal distraheres fra sin elendighet. Dermed blir Katniss beordret til å delta på Dødslekene nok en gang.

 

 

 

Annonse
Skroll til toppen