Annonse

Ny undersøkelse om gutter og dataspill

Å være sosial motiverer spillerne
Blant guttene som spiller mer enn én time på hverdager er det å spille og snakke med venner den viktigste motivasjonen. Konkurranseaspektet og utfordringene ved spill viser seg også å være veldig betydningsfulle motivasjoner uavhengig av spilletid. Få gutter er opptatte av å få nye onlinevenner, men spiller i størst grad med venner de kjenner fra før.

Gutter er overrepresenterte som storspillere og problemspillere blant ungdom ifølge Nova Rapport 18/2010. Derfor valgte Medietilsynet å gjennomføre en undersøkelse som så nærmere på nettopp denne målgruppens spillhverdag.

– At man blir hekta på et spill, ikke har andre hobbyer og ikke har venner, er de tre hovedfaktorene guttene mener kan føre til at enkelte får problemer med spillingen. Spesielt det som man på folkemunne kaller «å bli hekta» er en veldig åpen kategori som er veldig vanskelig å definere, men som de fleste kan relatere seg til, sier rådgiver Khalid Azam.

Enkel infografikk
For å gjøre undersøkelsen tilgjengelig for et så bredt mulig publikum som mulig, har de mest interessante funnene blitt sammenfattet i et oversiktlig faktaark med infografikk og avrundede tall.

Last ned faktaarket her: http://www.medietilsynet.no/Aktuelt/Nyheter/gutter-og-dataspill/

 

Annonse
Skroll til toppen