Annonse
Vinden stiger (Kaze tachinu)

Nye filmstudieark

Filmstudieark er pedagogiske opplegg for filmer som passer til undervisning, og Film & Kino lager ark til nye filmer fortløpende. Siden forrige publisering er arkene nedenfor lagt ut. Se for øvrig alle publiserte filmstudieark på www.skolekino.no.

Vinden stiger
Klassetrinn: 8.-10-trinn, videregående
Fag: Samfunnsfag, norsk, RLE, engelsk, naturfag og kunst og håndverk
Tema: Individ/gruppe, konflikter(krig og menneskerettigheter, kulturmøter/-konflikter, kunst, oppvekst/familie, politikk og samfunn, vennskap/respekt

Vinden stiger er løst basert på Jiro Horikoshis liv, den japanske sjefingeniøren som forut Den andre verdenskrig sto i bresjen for utviklingen av Japans kampfly. Gjennom jordskjelv, epidemier og økonomiske nedgangstider følger vi ham fra å være ung drømmer til hardtarbeidende flyingeniør. Vi møter også den vakre Nahoko, jenta som tilfører Horikoshis liv en poetisk og dramatisk kjærlighetshistorie.

Doktor Proktors prompepulver
Klassetrinn: 1.-7.-trinn
Fag: Naturfag, RLE og norsk
Tema: Eventyr/fantasy, individ/grupper, litteratur på film, miljøvern og naturvitenskap, mobbing, oppvekst/familie, vennskap/respekt

Barna Lise og Bulle blir kjent med den gale oppfinneren Doktor Proktor. Hans nyeste oppfinnelse er et kraftig pulver som gjør at prompene dine kan sende deg langt opp i lufta. Prompepulveret kan bli en stor salgssuksess, derfor skyr den rike og ondskapsfulle Herr Thrane ingen midler for å få kloa i oppskriften. Lise og Bulle må hjelpe Doktor Proktor, og de utsetter seg dermed for bøller, teite foreldre, en diger slange, fangehull, kjeltringer – og massevis av prompe-eksperimentering!

 

 

Annonse
Skroll til toppen