Annonse

Film for de minste

Filmstudieark er pedagogiske opplegg til filmer som er aktuelle å bruke i undervisningen og som skolekino, og på filmstudiearksidene finner du en rekke filmer som er aktuelle for barnehagebarn. Her presenteres ti potensielle kandidater til neste filmvisning for barna, med tematikk som vennskap, omsorg, oppvekst og familie.

Cirkeline – Ost og kjærlighet
Cirkeline og musene er ute på ostejakt når de møter den lille og veldig nærsynte Mille. Mille har gått seg bort og de bestemmer seg for å invitere henne med hjem. De finner ut at Mille har bursdag dagen etter og bestemmer seg for å invitere henne til bursdagsselskap. Men Mille skal finne ost til familien og faren hennes mener hun ikke har tid til å gå i bursdagsselskap.

Cirkeline – Ost og Kjærlighet kan knyttes til følgende emner: Vennskap, omsorg for dem som er svakere enn oss, urettferdighet, musenes verden, animasjon, musikk.

Emil i Lønneberget
Katthult er en liten gård i Småland. Her bor Emil sammen med mamma, pappa og lillesøster Ida. De har en tjenestepike også, som heter Lina, og en gårdsgutt som heter Alfred. På gården finnes et lite hus som kalles snekkerboden, og alle som har hørt historien om Emil, vet at det er et sted han besøker ofte.

Emil i Lønneberget kan knyttes til oppvekst/familie, vennskap/respekt.

Gubben og katten – Et år med Petterson og Findus
Gubben Petterson og Katten Findus er på fisketur når det blåser opp til storm. Det begynner å snø og det blir kaldt. Der tvinges de til å søke ly i en iglo av fiskeblokker, og for å få tiden til å gå, begynner de å fortelle om året som har gått. Og mens stormen fortsetter utenfor, er det en ting vi vet for sikkert: Gubben og katten kommer alltid til å være sammen!

Gubben og katten kan knyttes til litteratur på film, vennskap, respekt.

Hokus Pokus Albert Åberg
Albert mener han er stor nok til å få en hund nå som han har begynt skolen og snart fyller syv år. Men pappa syns fortsatt han er altfor liten for et så stort ansvar. Albert prøver alt han kan å overbevise pappa om at han tar feil – men det er ikke så lett for en liten gutt som fortsatt benytter seg av en fantasivenn for å løse sine problemer.

Hokus Pokus Albert Åberg kan knyttes til følgende emner: Vennskap/respekt, individ/gruppe, litteratur på film, mobbing, oppvekst/familie.

Lille søster kanin
Storebror kanin passer på lillesøsteren sin mens mor og far er ute og jakter på gulrøtter. Det blir en strevsom dag for storebror. Han må kle på lillesøster før de skal ut og leke. Og ute må han passe på så ikke de sultne revene får tak i henne. Å skifte bleier og lage mat er slitsomt. Det er ikke alltid lett å være en flink og hjelpsom gutt når kameratene er ute og har det gøy.

Lille søster kanin kan knyttes til oppvekst/familie.

Karsten og Petra på vinterferie
Karsten og Petra drar på hyttetur med Esther og morfar. Men Karsten er ikke så flink til å gå på ski og synes at bakken er litt skummel. På nabohytta bor Petter, han er både tøff og flink å stå på ski. Karsten tror at Petra er mer opptatt av Petter enn av ham og bestemmer seg for å delta i et hopprenn – for å vise Petra at han er like flink som Petter.

Karsten og Petra på vinterferie kan knyttes til vennskap/respekt, litteratur på film, oppvekst/familie, individ/gruppe.

Knerten gifter seg
Knerten treffer Karoline, en bjørkekvist av de sjeldne. Det må nemlig en uvanlig pike til for å vippe Knerten av pinnen. Lillebror drømmer om sin egen sykkel. Vesla og Lillebror selger vafler i et forsøk på å oppklare en forbrytelse og storebror Phillip må ta ansvar hjemme. Dessuten lærer Knerten seg å fly og Lillebror rømmer hjemmefra.

Knerten gifter seg kan knyttes til følgende emner: Oppvekst/familie, litteratur på film.

Kongen som ville ha mer enn en krone
En moderne fabel for store og små, om en konge som blir borte fra slottet sitt. I seks dager leter hoffet etter ham før kommandanten, kammerherren, narren og sekundanten sørgmodig konstaterer at kongen nok må være død. De legger ut på leting etter en ny konge i verden utenfor.

Kongen som ville ha mer enn en krone kan knyttes til eventyr/fantasy, litteratur på film, vennskap/respekt.

Lotte og månesteinens hemmelighet
Lotte bor i Oppfinnerland. En natt sniker to fremmede seg inn i landet, på jakt etter kofferten til onkel Klaus. Lotte overrasker de fremmede. Skremt flykter de, og mister samtidig en stein de har tatt fra kofferten. Lotte oppdager at dette ikke er en vanlig stein og sammen med Klaus bestemmer de seg for å avsløre steinens hemmelighet.

Lotte og månesteinens hemmelighet kan knyttes til eventyr/fantasy, vennskap/respekt

Tigre og tatoveringer
Lille Mai bor sammen med tatovøren Sonny. Barn og tatoveringer er som alle vet en dårlig kombinasjon. Derfor snakker de mye om å finne en normal familie til Mai. Med mamma og pappa, kanskje en storebror og i alle fall måltider som det er grønnsaker i. En dag blir de nødt for å flykte. Under flukten møter Mai både alver, troll og en sirkusfamilie med en tiger. Kanskje Mai og Sonny har det ganske bra likevel?

Tigre og tatoveringer kan knyttes til oppvekst/familie, kunst, vennskap/respekt.

Annonse
Skroll til toppen