Annonse
Guttorm Petterson. Påtroppende direktør i Film & Kino.

Guttorm Petterson

Film & Kinos styreleder Knut Even Lindsjørn offentliggjorde ansettelsen da han åpnet forhandlingene under organisasjonens landsmøte  i Oslo i dag, 3. juni. Petterson har lang erfaring fra ulike deler av film- og kinobransjen, blant annet som mangeårig administrerende direktør i SF Norge, styreleder i Norske Filmbyråers Forening, tidligere filmsjef i Oslo Kino samt en rekke fremtredende styreverv i bransjen. Han er godt kjent både med og i bransjen, inkludert videobransjen. Petterson har en bakgrunn som gjør ham godt rustet til å lede Film & Kino videre i omstillingene organisasjonen skal gjennom.

–  Vi er veldig fornøyde med å ha fått en kapasitet som Guttorm Petterson med på laget i det store og viktige omstillingsarbeidet Film & Kino står midt oppe i. Hans lange erfaring fra ulike deler av film- og kinobransjen gir Film & Kino en leder med bred og relevant erfaring som vil bidra til at Film & Kino tilpasser seg de nye tidene, sier Lindsjørn.

Guttorm Petterson sier i en kommentar at han mener film- og kinobransjen har stått og står overfor mange utfordringer med teknologiske og markedsmessige endringer som gjør det nødvendig med nytenkning og ny organisering.

–  Jeg synes det er spennende at det nå ser ut til at Film & Kino skal bli en mer rendyrket bransjeorganisasjon og ser fram til å ha det daglige ansvaret for å lede denne tradisjonsrike organisasjonen inn i en ny tid og profesjonalisere den ytterligere, basert på all den kompetansen som allerede ligger hos de ansatte i organisasjonen og hos de nye eierne, uttaler Petterson, som overtar ledelsen av Film & Kino i løpet av høsten.

Annonse
Skroll til toppen