Annonse
Maleficent - plakat

Nye filmstudieark

Filmstudieark er pedagogiske opplegg for filmer som passer til undervisning, og Film & Kino lager ark til nye filmer fortløpende. Siden forrige publisering er arkene nedenfor lagt ut. Se for øvrig alle publiserte filmstudieark på www.skolekino.no.

Antboy
Klassetrinn: 2.-7. klassetrinn
Fag: Norsk, samfunnsfag, naturfag, RLE
Tema: Eventyr/fantasy, helse og rus, individ/gruppe, miljøvern og naturvitenskap, mobbing, oppvekst/familie, vennskap/respekt

Tolvåringen Pelle Nøhrmann føler han ikke er spesiell nok. Han skulle ønske at han fikk mer oppmerksomhet. Plutselig en dag blir Pelle bitt av en laboratorie-maur, og han får maurens styrke, klatreegenskaper, luktesans med mer. Pelle er blitt en superhelt! Å være superhelt er fint … men en dag står han plutselig overfor den onde superskurken Loppa.

Maleficent
Klassetrinn: 5.-10.klasse
Fag: Norsk, Filmkunnskap
Tema: Vennskap/respekt, konflikt/krig, litteratur på film

Fortellingen om Maleficent tar utgangspunkt i det klassiske eventyret om Tornerose, prinsessen som ble forhekset av en ond fe og som sov i 100 år før hun ble vekket av et kyss fra en en prins. 

I denne filmen er det Maleficents (den onde feen som spilles av Angelina Jolie) historie vi blir kjent med. Hun er en slags alvedronning og regjerer over naturen og alle som bor der. Hvorfor ble hun så ond at hun ville drepe menneskekongens datter? Vi får vite at det dreier seg om hevn. Den vakre prinsessen skal falle i en dyp dødslignende søvn – og ikke våkne før hun blir kysset av en som kan gi henne ekte kjærlighet.

Annonse
Skroll til toppen