Annonse

Svak kinosommer

Sommeren er premieretid på store blockbustere i USA. Og etter at kinoene i Norge fikk premiere på disse filmene samtidig med USA, tok sommerbesøket seg opp til nye høyder.  

–  Både i fjor og i år har somrenes storfilmer fra Hollywood uteblitt. Dette synes godt i kinobesøket rundt om i landet. I kombinasjon med et fantastisk godt og stabilt vær samt VM i fotball, er mangelen på filmer som trekker de helt store publikumsgruppene til kinoene godt synlig i besøksstatistikken, sier kommunikasjonssjef Birgitte Langballe i Film & Kino.

Årets sommerfilmer fra Hollywood har heller ikke innfridd på hjemmebane. I USA er besøket om lag 20 prosent lavere enn sommeren i fjor. Les mer om hva Hollywood Reporter skriver om sommerbesøket i USA her.

Med unntak av 2010 lå kinobesøket på godt over to millioner somrene fra 2007 til 2012. Toppsommeren så langt kom i 2009 med 2 484 336 besøk, men da kom også Istid og Harry Potter samtidig, noe som gjorde juli til den best besøkte kinomåneden noen gang.

–  Vi sammenligner kinobesøket denne sommeren med somrene som brakte oss to Istidfilmer, tre Harry Potter-filmer, Mamma Mia og den best besøkte Pirates of the Caribbean-filmen for å nevne noen, sier Langballe.

Norsk film
Vi må tilbake til april for å finne siste premiere på en norsk film. Ettersom norske filmer ofte glimrer med sitt fravær på sommeren, er besøket normalt ikke så høyt. Denne sommeren har det ikke vært noe norsk i det hele tatt og besøket er 73,3 prosent dårligere enn fjorårets sommer. Norskandelen var 1,8 prosent.

Annonse
Skroll til toppen