Annonse

Festivalgjester i Haugesund

Først ut er den australske regissøren og dramatikeren Sarah Doyle, som i åpningshelgen skal vise sin kortfilm You Me & Her før hun setter kurs for Oslo og premiere på sitt teaterstykke om seksuelle overgrep og ekstrem mobbing, Anakonda, på Oslo Nye Teater onsdag 20. august.

Åpningsdagen, søndag 17., er festivalens ærespresident Liv Ullmann en sentral innleder på et seminar om idéfilmens skjebne på kino, før kvelden skal stå i Beatles’ tegn.

På ettermiddagen mandag 18. har Solveig Melkeraaen urpremiere på sin sterke og galgenhumoristiske dokumentar Flink pike, og samme kveld presenterer Unni Straume sin personlige og poetiske dokumentar remake.me; også den en verdenspremiere.

Tirsdag 19. vises åpningsfilmen fra Kosmorama, Tusen bitar, med de to regissørene til stede, og på ettermiddagen blir det festpremiere med Lykke på italiensk, der både regissør Edoardo Winspeare og de to kvinnelige hovedrolleinnehaverne vil kaste glans over visningen. Tirsdagen rykker også flere titalls nordiske filmskapere og filmstudenter sammen med to-tre hundre internasjonale kjøpere/produsenter/festivaler o.a. inn i byen, og på kvelden presenterer New Nordic Films og Fokus Norden verdenspremiere på finske Hallonbåtsflyktningen, med regissør og to produsenter til stede.

På morgenen onsdag 20. vises et sammensatt norsk kortfilmprogram i Cinemagi for en fullsatt Edda 1 med filmskaperne til stede og i samtale med barna. Samme kveld avsluttes festivalens hovedprogram med Dardenne-brødrenes film fra Cannes, den dypt humanistiske To dager, en natt, der Marion Cotillard gjør en hudløs rolletolkning. Yngstemann i regi-duoen, Luc Dardenne, kommer i den anledningen til Haugesund, og til prisutdelingen og avslutningsmiddagen i Maritim Hall etter forestillingen.

Annonse
Skroll til toppen