Annonse

Nye filmstudieark

Filmstudieark er pedagogiske opplegg for filmer som passer til undervisning, og Film & Kino lager ark til nye filmer fortløpende. Siden forrige publisering er arkene nedenfor lagt ut. Se for øvrig alle publiserte filmstudieark på www.skolekino.no.
 

Beatles
Klassetrinn: 8.-10. klasse + videregående
Fag: Samfunnsfag, norsk, naturfag, RLE og musikk
Tema: Helse og rus, historie, individ/gruppe, konflikter/krig og menneskerettigheter, kulturmøter/-konflikter, litteratur på film, oppvekst/familie, politikk og samfunn, tenår/skole og seksualitet, vennskap/respekt.

Beatles forteller om fire Oslo-gutters strabasiøse oppvekst på 60-tallet. Kameratgjengens største lidenskap er Beatles – og jenter, selvfølgelig. På ungdoms vis snubler de seg gjennom forelskelser, festing, krevende foreldre og hardt utfordret fremtidstro. Vil alt ordne seg om de får startet sitt eget band?

Kråkeungen
Klassetrinn: 8.-10. klasse
Fag: Samfunnsfag, norsk, naturfag og RLE
Tema: Helse og rus, individ/gruppe, konflikter/krig og menneskerettigheter, miljøvern og naturvitenskap, oppvekst/familie, vennskap/respekt.

En dag finner ti år gamle Jojo en kråkeunge som har falt ned fra redet sitt. Jojo ønsker så gjerne å ta vare på denne fugleungen, akkurat slik han selv savner at noen tar vare på han. For Jojos mor er ikke tilstede, og faren som han bor alene sammen med, blir så lett sinna, og noen ganger til og med voldelig. Kan en kråkeunge gjøre livet til Jojo bedre?
 

Girlhood
Klassetrinn: 8.-10. klasse + videregående
Fag: Samfunnsfag, norsk, fransk og RLE
Tema: Helse og rus, individ/gruppe, konflikter/krig og menneskerettigheter, kulturmøter/-konflikter, oppvekst/familie, politikk og samfunn, tenår/skole og seksualitet, vennskap/respekt.

Seksten år gamle Marieme lever et hardt liv i et av de fattige forstedene til Paris. I den lille leiligheten hjemme har hun mye ansvar for sine yngre søstre, og på skolen mislykkes hun i å kvalifisere seg for videregående. Så blir hun rekruttert inn i en kriminell jentegjeng, og hun kan tillate seg å drømme om et liv med spenning, samhold og status. Men hvor lenge kan denne drømmen holdes i live?
 

Den fantastiske raketten
Klassetrinn: 8.-10. klasse + videregående
Fag: Samfunnsfag, norsk, naturfag og RLE
Tema: Helse og rus, historie, individ/gruppe, konflikter/krig og menneskerettigheter, miljøvern og naturvitenskap, oppvekst/familie, politikk og samfunn, vennskap/respekt.

Ti år gamle Ahlo og hans familie blir tvunget til å flytte fra fjellandsbyen sin i Laos på grunn av utbyggingen av et gedigent damanlegg. På ferden blir de utsatt for en tragedie, og Ahlo blir fortalt at det er han som bringer ulykke. Senere kommer de til en landsby hvor det skal arrangeres en farefull rakettkonkurranse. Ahlo forsøker å lage sin egen rakett, vinne konkurransen og den store pengepremien, og på den måten bevise at han ikke er til forbannelse for familien sin.
 

Oliver Twist
Klassetrinn: 5.-10. klasse
Fag: Engelsk, samfunnsfag og RLE
Tema: Historie, individ/gruppe, konflikter/krig og menneskerettigheter, litteratur på film, oppvekst/familie, politikk og samfunn, vennskap/respekt.

Filmen forteller om den foreldreløse unggutten Oliver Twist, som i de ugjestmilde gater i 1800-tallets London, roter seg bort i en gruppe småskurker. Oliver er vant til at mat og omsorg er mangelvare, og i sin kamp for å overleve må han finne ut av hvem som oppriktig ønsker han godt, og hvem som kun bryr seg om han for sin egen vinnings skyld.

Annonse
Skroll til toppen