Annonse

Den norske kinokonferansen

Praktisk informasjon om hvor arrangementene foregår. Dette ligger også i programmet.
Overnatting: Scandic Hotel Bergen City: Tlf 55 30 90 80, Håkonsgaten 2
Konferansested: Bergen kino: Tlf 55 56 90 50, Neumannsgate 3
Middag mandag: Scandic Hotel Bergen City, Håkonsgaten 2
Middag tirsdag: Bølgen & Moi: Vågsallmenningen 16
Middag onsdag: Colonialen Litteraturhuset: Østre Skostredet 5

 

For tredje gang arrangerer Film & Kino Den norske kinokonferansen hvor vi ønsker å samle kinosjefer, kinoansatte, distributører og leverandører til tre dager med faglig påfyll og hyggelig samvær. Konferansen holdes i Bergen fra tirsdag 28. oktober til torsdag 30. oktober. Det er fortsatt mulighet for etteranmelding.

Fra 27. til 28. oktober blir det Teknisk seminar samme sted. Vi gleder oss til å møte kinobransjen til inspirerende dager i Bergen. Meld deg på til Den norske kinokonferansen her eller kontakt Monique Sjøberg.

Vi ønsker også å takke sponsorene våre. Foreløpig har vi med oss Filmweb, Location, Capa, MDN, Skeie, Flavo, DX og ikke minst vertskapet Bergen kino. Tusen takk for bidrag og godt samarbeid!

Seminar for teknisk personell på kinoene 
Mandag ettermiddag vil de to største kinotekniske leverandørene, Videvox Norge og UCS, holde innlegg og undervise om bruk av de digitale systemene.

I tillegg vil, Jan Petersen, teknisk sjef hos Nordisk Film Biografer, holde et innlegg der han ser fremover på ny teknologi og trender fra sitt ståsted.

Tirsdag vil teknisk sjef for Finnkino, Ari Saarinen, komme med sine personlige betraktninger om hvorfor han synes lyden på de fleste kinoer er så dårlig.

Lerretet er kanskje det viktigste elementet i en kinosal, men vi ofrer det liten oppmerksomhet. Matt Jahans , technical service manager hos Harkness Screens vil snakke om ulike lerrettyper, deres egenskaper og ressurser for å velge den rette typen.

Med hjelp fra UCS har vi fått tak i Christie sitt 6P laserprojeksjonssystem. Richard Nye, Cinema Sales Director for Christie UK vil presentere teknologien og mulighetene og vise eksempler blant annet på 3D bilder med samme luminans som brukes for 2D bilder. Det ser fantastisk ut.

Med laserprojeksjon er det mulig å vise større fargerom (flere farger) enn på systemer som hittil er brukt. Matt Cowan, Entertainment Technology Consultans i Canada har fått laget materiale som viser forskjellen mellom de vanligste fargesystemene. Det er overraskende bra.

Den norske kinokonferansen 2014
Konferansen vil blant annet ta opp følgende tema:

  • Statistikk og trender
  • Markedsføring og muligheter
  • Nyheter innenfor kinoteknologi og opplevelsen av denne.
  • Demonstrasjon av Christie 6P laserprojeksjonssystem
  • Meropplevelsen: Trender innen servering og kioskdrift.

Vi har fått tak i en rekke spennende foredragsholdere:

Richard Nye, Cinema Sales Director for Christie UK vil snakke om laserprojeksjon og vise eksempler på 3D med like mye lys som vi er vant med i 2D.

Matt Cowans, ETC, Canada er en ledende ekspert på hvordan mennesker opplever 3D bilder, farger osv. Han har bl.a. vært leder for utviklingen av RealD sitt 3D system. Han har fått laget og vil vise eksempler på laserprojeksjon med utvidet fargerom.

Jan Runge fra den europeiske kinoorganisasjonen Unic, som Film & Kino er medlem av, er første taler onsdag morgen. Hans foredrag har tittelen «European Cinema in 2014 – Taking Stock and Looking Forward».

David Hancock er nå Senior Principal Analyst for Cinema hos IHS og har tidligere utviklet og ledet Screen Digest. Hancock vil snakke om hvordan teknologi driver kinoutviklingen.

Dag Asbjørnsen er Programme manager MEDIA i European Commission i Brüssel og tidligere Filmtilsynet, Filmfondet og Kulturdepartementet. Hans foredrag har tittelen «Kjenn ditt publikum – en undersøkelse av europeiske filmkonsumenter.»

Film & Kinos statistikkrådgiver Ingar Johansen vil presentere de siste tall og trender.

Mike Rose fra Peach Digital talte på CinemaCon i Las Vegas og vi er glade for å få ham til Norge. Peach Digital har jobbet med en rekke kinoaktører i syv land gjennom 12 år, blant andre Vue Cinemas, og vil dele sin innsikt om hvordan øke inntektene gjennom den digitale kommunikasjonen på nettsiden og sosiale- og mobile kanaler.

Filmweb er en god samarbeidspartner for Film & Kino og kinobransjen. Administrerende direktør Harald Løbak Sæther vil oppdatere oss på trender og tjenester for kinopublikum og bransjen. 

Øyvind Nordstrand, Kolvereid kino og Katrine Naustdal, Komfo. Øyvind Nordstrand er kinosjef ved Kolvereid kino og blant annet kjent som en dyktig bidragsyter i facebookgruppen https://www.facebook.com/groups/kinoisosialemedier/. Katrine Naustdal er norsk i København og er Partner coordinator hos Komfo. Sammen vil de snakke om «systematisk innholdsmarkedsføring av kino i sosiale medier» samt synliggjøre de resultater Kolvereid Kino har oppnådd gjennom å bruke sosiale medier generelt og spesielt innholdsmarkedsføring med Komfo som plattform.

Corinne Thibaut er International Customer Director, Cinema & Leisure, hos The Coca-Cola Company, og har ansvaret for Coca-Colas kinoaktiviteter i Europa. Vi har invitert Corinne tilbake for å snakke om nye muligheter. Location vil også bidra her.

På torsdag setter vi fokus på distribusjon og best practice med gode eksempler fra både distributører og kinoer. Mark de Quervain, Managing Director i Action Marketing Works Ltd, kommer tilbake i år og vil snakke om samarbeid mellom kinoer og distributører. Vi får også høre representanter for distributører og kinoer som forsøker å se på fremtidens markedsføring.

Endringer kan forekomme.

 

Annen informasjon
 


Prisutdeling
Samarbeidsprosjektet Fremtidens kino støttet av Location og Filmweb vil også i år dele ut priser til bransjeaktører, dette skjer onsdag ettermiddag.
 

Filmvisning
Det blir visning av Pride fra Arthaus onsdag ettermiddag.
 

Tid og sted
Seminar for teknisk personell starter mandag 27. oktober ca. kl. 14.00 og varer til kl. 14.00 tirsdag (inkludert felles lunsj med kinokonferansen).

Den norske kinokonferansen starter tirsdag 28. oktober med felles lunsj kl. 12.30 og varer til ca. kl. 14.00 torsdag.

Arrrangementene er lagt til Bergen kino.
 

Overnatting
Hotell: Scandic Hotel Bergen City som ligger vegg i vegg med Bergen kino.
Våre priser: Enkeltrom kr. 1090 / dobbeltrom kr. 1 290 ved påmelding før 12. september.

Deltakeravgift
Mandag til torsdag, inkludert Teknisk seminar:           kr. 3 500
Kun Teknisk seminar:                                                       kr. 1 500 
Den norske kinokonferansen fra tirsdag til torsdag:   kr. 2 500 

Prisen inkluderer alle seminarer + lunsjer og middager.  
                                                              

Reisestøtte til kinoer
Film & Kino dekker følgende for én deltaker per kino påmeldt innen fristen 18. september:

Overnatting: kr. 250 per natt.
Reise: Halvparten av reisekostnadene begrenset oppad til kr. 1 500.

Meld gjerne på flere deltakere per kino, men vi har dessverre ikke mulighet til å bidra med reise- og oppholdsstøtte.
 

Påmelding
Det er mulighet for etteranmelding: Meld deg på til Den norske kinokonferansen her.

Annonse
Skroll til toppen