Annonse
Her er Harold

Åtte norske filmer

Bransjeforum arrangeres etter lunsj tirsdag 7., og som siste punkt på programmet den dagen skal Nordisk Film & TV Fond orientere om sine nye støttetiltak for distribusjon av nordiske kinofilmer i de fem nordiske landene. Etter presentasjonen inviterer fondet filmtreffdeltakerne til uformelle samtaler i et sosialt samvær med servering. Onsdag kveld følger Arthaus opp med sosialt samvær i samarbeid med Kinosjefforbundet rundt lanseringen av sin svensk/dansk/norske Turist (regi: Ruben Östlund), før forbundet i samarbeid med Norsk filminstitutt inviterer kinoene til Blått Lerret på Parkteatret med start kl. 20.00, der ovennevnte Turist, Gunnar Vikenes Her er Harold og Mariken Halles Verden venter skal presenteres (se under).

De aktuelle titlene for filmtreffet er per dato:

Actionfilm: The Quiet Ones (31.10),The Captive (planlagt premiere 31.10) og The Good Lie (21.11).

Another World Entertainment: Tvillingenes dagbok (31.10)

Arthaus: Turist (24.10 på 30-40 kinoer), som hadde en lukket visning i Haugesund og som også vises på kommende BIFF, Raketten (7.11 på ca. 20 kinoer) som var i Cinemagi i Haugesund og skal vises på BIFF, og Fortellingen om prinsesse Kaguya (28.11 på ca. 10 kinoer).

Fidalgo: Mirakelet (24.10) som var i hovedprogrammet i Haugesund. Filmen vant juryens Grand Prix i Cannes.

Nordisk Film Distribusjon: Grethe Bøe-Waals Operasjon Arktis (17.10) og danske Fasandreperne (31.10).

Norsk Filmdistribusjon: Paul Magnus Lundøs Skumringslandet (10.10).

SF Norge: Gunnar Vikenes Her er Harold (31.10), Love, Rosie (7.11) – disse to titlene er ennå ikke bekreftet – og Karsten og Petras vidunderlige jul (7.11), selvfølgelig i regi av Arne Lindtner Næss.

Storytelling: ’71 (planlagt premiere 17.10) som var i hovedprogrammet i Haugesund, pluss The Empty Hours (Las horas muertas) og Astrid Thorvaldsens Utburd – myten våkner som begge har planlagt premiere i november.

Tour de Force: ønsker å prioritere Solveig Melkeraaens Flink pike (10.10) som hadde sin verdenspremiere i Haugesund, og Inge Wegge og Edda Grjotheims Bjørnøya (24.10) som hadde to lukkete visninger for kinoene under festivalen. Blir det plass kan også tyske Wetlands (foreløpig ingen fastsatt premieredato) vises, i tillegg til 20,000 Days on Earth som inngikk i Haugesundfestivalens hovedprogram og med planlagt premiere i november, og Calvary – Golgata (25.12). Alle fem vises for øvrig under BIFF i Bergen som starter onsdag i neste uke.

UIP: Fury (bred lansering 24.10), Bokstrollene (bred lansering 7.11) og Whiplash (medium lansering 5.12) som mottok to sentrale priser i Sundance i januar. Den vises på BIFF.

Vapen och Dramatik: er produksjonsselskapet til den norske regissøren Mariken Halle, og vi viser hennes Verden venter (7.11).

Et foreløpig filmtreffprogram sendes ut på ettermiddagen mandag 29. september, og fra da til og med mandag 6. oktober kan man melde seg på til treffet.

Annonse
Skroll til toppen